Gyilkosság Dunavarsányban - Az 56 éves férfi napokig feküdt holtan lakásában

Publikálás dátuma
2020.01.12. 13:08

Fotó: police.hu
A Pest megyei rendőrök 24 óra alatt azonosították és fogták el a tetteseket.
A nyomozás jelenlegi adatai szerint 2020. január 4-én otthonában családtagjai holtan találtak egy 56 éves dunavarsányi férfit - írja honlapján a rendőrség. A helyszínen nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ezért közigazgatási hatósági eljárás indult az elsődleges orvosi vélemény szerint a 2019. év utolsó napján, a szilveszteri buli közben bekövetkezhetett halál körülményeinek tisztázására. Az igazságügyi szakértő bevonásával végzett boncolás alkalmával öt nappal később a férfi testén bántalmazásból eredő sérüléseket rögzítettek, ezért az eljárást immár a büntetőeljárás szabályai szerint, emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatták a Pest megyei életvédelmi nyomozók. Mindössze 24 óra elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy azonosítsák és elfogják a gyanúsítottakat. A rendőrök néhány óra alatt gyűjtöttek össze annyi adatot, amely alapján kijelenthették, a bűncselekményt nagy valószínűséggel hárman követték el: a 36 éves B. Krisztián, élettársa a 41 éves N. Károlyné, és fia, a 18 éves N. Tamás. Körözést adtak ki ellenük, miközben kapcsolatrendszerüket igyekeztek minél szélesebb körben feltérképezni. Így jutottak el a Komárom-Esztergom megyei Naszály településre, ahol késő este egy Kinizsi utcai háznál, egy Suzuki típusú személygépkocsi körül két, ismerősnek tűnő férfit láttak meg. A járműbe szálló és azzal elinduló két férfi útját rendőrautó állta el, a járműből kipattanó zsaruk esélyt sem adtak a további menekülésre. B. Krisztián és N. Tamás kezén már bilincs volt, amikor a házból felszólításra kilépő N. Károlynét elfogták. A bujkálásra használt házat ezek után átkutatták, és számos, a megölt dunavarsányi férfi otthonából származó mobiltelefont, ékszert, élelmiszert lefoglaltak. Miután kiderült, hogy a Suzukit lopás miatt körözik, azt is lefoglalták. B. Krisztián, N. Károlyné és N. Tamás tiborszállási lakosok ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vételük mellett - folytatja a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya.
Szerző
Frissítve: 2020.01.12. 16:03

Két halottat találtak egy kigyulladt budapesti épületben

Publikálás dátuma
2020.01.12. 10:05

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Még vizsgálják a belső udvaron talált áldozatok kilétét. Az idegenkezűség gyanúja nem merült fel.​
Kigyulladt egy kétszintes lakóépület Budapest XVIII. kerületében, az Üllői úton vasárnap reggel, a tűz eloltása után az épület belső udvarán két holttestet találtak - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.
A felújítás alatt lévő épülethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. Az utómunkálatok során találták meg a két elhunyt embert a romok között.
Az áldozatok kilétét vizsgálják. A rendőrség közleményében azt írja: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az idegenkezűség gyanúja nem merült fel.​
Frissítve: 2020.01.12. 13:29

Rendőrautóról szívta a drogot, azzal vagánykodott - saját videója buktatta le

Publikálás dátuma
2020.01.12. 09:53
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Elfogásakor kábítószergyanús porral szennyezett szívószálat és alufóliadarabokat találtak nála.
Kábítószerbirtoklás miatt kihallgatták egy 33 éves férfit, aki a gyanú szerint kábítószert fogyasztott egy rendőrautó motorháztetejéről, miközben az egészet videóra vették, írja az Index. Az esetről készült felvételt először a Zsaruellátó Facebook-oldal közölte, majd a videó eljutott a rendőrséghez is. Ezen azt lehet látni, hogy egy férfi egy rendőrautó előtt valamit matat, majd ráhajol a motorháztetőre.
A rendőrség szerint az eset szilveszter és január 6. között történhetett Bátonyterenye belterületén, és a gyanúsított férfinél az elfogásakor kábítószergyanús, fehér színű porral szennyezett szívószálat és alufóliadarabokat találtak. Kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták őt ki.
Szerző
Témák
kábítószer