Hatalmas lángok csaptak fel Óbudán: öt ház vált lakhatatlanná, egy embert áramütés ért (fotók)

Publikálás dátuma
2020.01.12. 19:04

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
A tűzben felrobbant több gázpalack is, majd leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este.
Öt ház gyulladt ki egymás után vasárnap este a budapesti III. kerületben, Óbudán, valamint leszakadt egy felsővezeték is. A vezetéket, amely a földön feküdt, először áramtalanítani kellett, ami jelentősen nehezítette a tűzoltók munkáját - nyilatkozta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője, Kolozsi Péter. A legfontosabb feladat a tűz körülhatárolása volt - jegyezte meg a helyettes szóvivő. A körülmények tisztázására tűzvizsgálati eljárást indítottak.
A környéken lakók este hét előtt robbanásokról is beszámoltak, illetve hatalmas lángokat lehetett látni az MVM Észak-Budai Fűtőerőművének közvetlen közelében.

A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre és több vízsugárral megkezdték a lángok oltását a nagyfeszültségű vezeték áramtalanítását követően - erre nagyjából este 7 után került sor. Ekkor még három égő házról lehetett csak tudni, melyből kettőnél már sikeresen megfékezték a lángokat.
A helyettes szóvivő este 8 előtt arról tájékoztatott, a három épületben kilencen laktak, közülük öten tartózkodtak otthon. A tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületekből, ezeket lehűtötték. Kolozsi azt is mondta, hogy
egy ember megsérült: áramütést szenvedett. Őt átadták a mentőknek.

Az Országos Mentőszolgálat szerint a Bécsi út, Pomázi út, Kunigunda utca és Bojtár utca által behatárolt területen csaptak fel a lángok. A mentőknél némileg pontosabban próbálták behatárolni a tűz helyét szemtanúk: a Népszava értesülései szerint a Kunigunda útja és a Dinamó utca sarkához közeli terület volt érintett.
Először egy faház gyulladt ki, majd terjedni kezdett a tűz, amitől gázpalackok is felrobbanttak

- írt további részleteket közösségi oldalán Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelete este fél 9 után. Ők úgy tudják, a házakból 10 embert kellett kimenekíteni, akiket ideiglenesen egy melegedő autóbuszon helyeztek el. Az önkormányzattól hat ember kért átmeneti elhelyezést. Kiss László III. kerületi polgármester a helyszínen beszélt a kimenekített lakókkal és az önkormányzat további segítségéről biztosította őket.
A police.hu szám szerint három felrobbant gázpalackról tud. A tűz a távhőközpontot nem veszélyeztette, írták 9 előtt, az áramszolgáltatás viszont szünetel az utcában. A kerület többi részén mind a távhő, mind az áramszolgáltatás zavartalan. Idegenkezűség gyanúja ez idáig nem merült fel. ​
Körülhatárolták a tüzet, már csupán utómunkálatokat végeznek, ezek azonban elhúzódhatnak

- közölte végül Kolozsi az MTI-vel, este 9 előtt. A helyettes szóvivő kiemelte, hogy ipari létesítményre nem terjedtek át a lángok.
A katasztrófavédelem mobil laborral vonult ki a helyszínre, a mérések azt mutatták, hogy a lakosság nincsen veszélyben. Kolozsi a korábbi információkat pontosítva közölte, hogy
öt épületben keletkezett tűz, ezek közül négy lakóingatlan.

Az alapján, amit eddig tudni lehet, azt nyilatkozta, hogy az épületek egyikében felcsaptak a lángok, amelyek több gázpalack felrobbanását okozták. Ettől az épület összedőlt, majd feltehetőleg a tűz miatt leszakadt a nagyfeszültségű vezeték. Az összes épület lakhatatlanná vált.
Szerző
Témák
tűzeset Óbuda
Frissítve: 2020.01.13. 06:16

Saját fiát szúrta mellkason egy férfi Kiskunfélegyházán

Publikálás dátuma
2020.01.12. 18:40
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Beismerő vallomást tett a 63 éves gyanúsított, szabadlábon védekezhet.
Egy kiskunfélegyházi nő tett bejelentést a rendőrségre vasárnap délben az esetről, írja a police.hu. Azzal hívta a rendőröket, hogy otthonában
egy családi veszekedés során volt férje egy késsel mellkason szúrta a fiukat.

A kiérkező rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt. A 63 éves férfival szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt indított büntetőeljárást. A gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tett, ő az eljárás során szabadlábon védekezhet.
Szerző

30 milliós sikkasztás - Elköltötte a pénzt, majd feladta magát a pécsi férfi

Publikálás dátuma
2020.01.12. 14:49
Illusztráció.
Fotó: Shutterstock
Jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi férfi ellen, aki több mint 30 millió forintot sikkasztott egy pécsi valutaváltóból - írja honlapján a rendőrség.  A férfi pénztárosként dolgozott a valutaváltóban, ahonnan 2019. március 13-án 20 óra és március 14-én 9 óra 30 perc között magával vitte az ott lévő pénzt, és ismeretlen helyre távozott. Ezután több mint fél évig bujkált a hatóságok elől, majd 2019. október 5-én este bement a Pécsi Rendőrkapitányságra, és feladta magát. Gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét, és a nyomozóknak azt is elmondta, hogy a több mint 30 millió forintot elköltötte. Őrizetbe vételét követően a nyomozók kezdeményezték a férfi letartóztatását, amelyet a Pécsi Járásbíróság október 8-án elrendelt. A rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.
Szerző