Előfizetés

Hegyet másztak a tűzoltók, hogy kimentsenek egy sziklaszirten rekedt fiatalt (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.15. 07:45
Alpintechnikával mentették ki szorult helyzetéből a rókahegyi sziklaszirten ragadt fiatalt
Fotó: Facebook/ BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Rákjárásban, alpintechnikával lehetett csak kiszabadítani a rókahegyi kőfejtő foglyát.
Kötélbiztosítás mellett mentettek a tűzoltók egy fiatalt a III. kerületben, írja Facebook-olfalán a katasztrófavédelmi hatóság. A bajba jutott hegymászó kedd este a rókahegyi volt kőfejtő egyik sziklaszirtjén rekedt - oda egyik barátjával mászott ki, de önerejéből már nem tudott visszajutni.
 A tűzoltók alpintechnikai módszerek segítségével mentették meg az életveszélyben lévő férfit: a kiszabadítására küldött szakember rákjárásban, lépésről lépésre vezette ki a szorult helyzetből, majd biztonságos helyre kísérte a fiatal férfit. A bajba került hegymászót végül átadták a mentőknek. A mentésről  Schultz László tűzoltó főtörzsőrmester készített videót. 

Agyonvertek egy nőt a XIII. kerületben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.14. 22:12

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A holttestet a Népfürdő utcában, egy irodaház előtt találták meg.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központját 2020. január 14-én 16 óra 57 perckor a mentők értesítették, hogy a XIII. kerületi Népfürdő utcában, egy irodaház előtt találtak egy holttestet - írja honlapján a rendőrség.    A helyszíni szemle során beszerzett adatok alapján a nőt olyan súlyosan bántalmazták, hogy belehalt sérüléseibe. A BRFK Életvédelmi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, és megkezdte az elkövető felkutatását.  

Rendőrök mentették meg az M3-ason elütött vizslát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.14. 17:41

Fotó: police.hu
Linda sokkos állapotban rohangált az autók között.
A BRFK Motoros Alosztályának két munkatársa, Dobrocsi Gábor r. törzsőrmester és Horváth Péter József r. törzsőrmester autóval látott el szolgálatot az M3-as autópálya bevezető szakaszán, amikor egy kutyára lettek figyelmesek - írja honlapján a rendőrség. A vizsla az autók között rohangált, ezért a rendőrök bekapcsolták a megkülönböztető jelzést, megálltak a szélső sávban, és megpróbálták megfogni az ebet. A rémült állatot végül a helyszínre érkező XV. kerületi járőrökkel és egy állampolgár segítségével sikerült befogni. A vizslát egy autó ütötte el, így a rendőrök a sérült állatot orvoshoz vitték. A kutya rendelkezett chippel, de regisztrálva nem volt, így a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület segítségével került vissza a gazdájához.