Előfizetés

Lakókocsit gyújtottak két emberre, tragédia Monoron

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.15. 10:20
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A gyanúsított a sértettek ivócimborája volt, de egy vita után mégis felgyújthatta szállásukat. Az egyik lakó nem élte túl a tüzet.
Rács mögé juttatná a Pest Megyei Főügyészség azt huszonkilenc éves férfit, aki a gyanú szerint két személyre rágyújtott egy lakókocsit Monoron. A gyanúsított ismerte a bűnügy két sértettjét. 2020. január 8-án mindhárman a lakókocsiban italoztak, de egy eldurvuló vita miatt a feltételezett elkövető távozott. Később, a kora délután, azonban visszatért egy öngyújtóval, és meggyújtotta a közvetlenül a lakókocsi ablaka alatt lévő szemétkupacot. Innen a tűz átterjedt a lakókocsira, amelyben a lakók éppen aludtak. 
Miután a lakókocsi és benne egyikük ruházata is lángra kapott, a két sértett felriadt, oltani kezdték a tüzet, amelybe később már az elkövető is bekapcsolódott. A lakóknak végül sikerült kijutni a tűzből, azonban egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően másnap életét vesztette. A rendőrség szerint a gyanúsított 28 éves, és jócskán részegen, bosszúból gyújtotta meg a lakókocsi előtti szeméthalmot, mert az ott lakó nő csúnyán beszélt vele. A tűz pillanatokon belül átterjedt a lakókocsira - az asszony előbb ébredt, mint 48 éves párja, akit válságos állapotban húztak ki az égő roncsból, de életét a kórházi kezelés ellenére sem tudták megmenteni.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítja a feltételezett gyújtogatót. A Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte a a férfi letartóztatását is, mivel tartani lehet attól, hogy megszökne vagy újabb bűncselekményt követne el

Hegyet másztak a tűzoltók, hogy kimentsenek egy sziklaszirten rekedt fiatalt (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.15. 07:45
Alpintechnikával mentették ki szorult helyzetéből a rókahegyi sziklaszirten ragadt fiatalt
Fotó: Facebook/ BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Rákjárásban, alpintechnikával lehetett csak kiszabadítani a rókahegyi kőfejtő foglyát.
Kötélbiztosítás mellett mentettek a tűzoltók egy fiatalt a III. kerületben, írja Facebook-olfalán a katasztrófavédelmi hatóság. A bajba jutott hegymászó kedd este a rókahegyi volt kőfejtő egyik sziklaszirtjén rekedt - oda egyik barátjával mászott ki, de önerejéből már nem tudott visszajutni.
 A tűzoltók alpintechnikai módszerek segítségével mentették meg az életveszélyben lévő férfit: a kiszabadítására küldött szakember rákjárásban, lépésről lépésre vezette ki a szorult helyzetből, majd biztonságos helyre kísérte a fiatal férfit. A bajba került hegymászót végül átadták a mentőknek. A mentésről  Schultz László tűzoltó főtörzsőrmester készített videót. 

Agyonvertek egy nőt a XIII. kerületben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.01.14. 22:12

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A holttestet a Népfürdő utcában, egy irodaház előtt találták meg.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központját 2020. január 14-én 16 óra 57 perckor a mentők értesítették, hogy a XIII. kerületi Népfürdő utcában, egy irodaház előtt találtak egy holttestet - írja honlapján a rendőrség.    A helyszíni szemle során beszerzett adatok alapján a nőt olyan súlyosan bántalmazták, hogy belehalt sérüléseibe. A BRFK Életvédelmi Osztálya halált okozó testi sértés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, és megkezdte az elkövető felkutatását.