Magát orvosnak, kárfelmérőnek és ügyvédnek kiadva verte át az időseket egy budapesti férfi

Publikálás dátuma
2020.01.18. 16:25
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi nyolc hónap alatt 1,5 millió forintot lopott, a rendőrök a III. kerületben fogták el.
A III. kerületi nyomozók befejezték annak a férfinak az ügyét, aki orvosnak, kárfelmérőnek, biztosító dolgozójának, lakásszövetkezet alkalmazottjának, vagy éppen ügyvédnek adta ki magát, hogy bejusson a lakásokba – írja a police.hu. A rendőrség közlése szerint egy férfi még 2018. július 16-án délután trükkös módszerrel jutott be egy Kunigunda útjai lakásba. A férfi önkormányzati dolgozónak adtak ki magát, és azt állította, hogy azért küldték ki őt, mert a mellettük lévő építkezés miatt keletkezett kárukat megtérítik, de előtte fel kell mérnie a lakásban a hibákat. A férfi lefotózta a repedezéseket a falon, majd egy pohár vizet kért. Ekkor a sértett után ment a konyhába, és az asztalon lévő pénztárcából ellopott közel 50 ezer forintot, majd távozott. A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a férfi több hasonló bűncselekményt követett el, majd a kamerafelvételek és a személyleírások alapján azonosították a 41 éves budapesti K. Krisztiánt. Az ellene kiadott elfogatóparancs alapján 2019. március 26-án Budapest III. kerületében, a Római téren elfogták és előállították. K. Krisztián 2018 júliusától elfogásáig 20, többnyire idős személy sérelmére követett el hasonló bűncselekményt Budapesten. A férfi
orvosnak, kárfelmérőnek, biztosító dolgozójának, lakásszövetkezet alkalmazottjának, vagy éppen ügyvédnek adta ki magát, így jutott be a sértettek lakásába, majd a figyelmüket elterelve értékeket, főleg pénzt lopott el több mint 1,5 millió forint értékben.

A III. kerületi nyomozók K. Krisztiánt 20 rendbeli lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését. A rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt. K. Krisztián azóta letartóztatásban van. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot átadták az illetékes ügyészség részére.
Szerző

Róbert börtönbe akart menni, nyakhoz szorított késsel szerzett hozzá beutalót (videó)

Publikálás dátuma
2020.01.18. 14:23

Fotó: Shutterstock
Jobb bent, mint kint – gondolhatta a fiatal gyanúsított, aki bevásárlás után tapétavágóval fenyegetett meg egy nőt az utcán.
Három órán belül elfogták a budaörsi rendőrök azt a férfit, aki a nyomozás adatai szerint péntek délután tapétavágó kést szorított egy nő nyakához Tök település külterületén - írja a police.hu.  A 21 éves sértett egy helyközi buszjáratról szállt le Tök határában, majd gyalogolt a község irányába, amikor a szintén a buszról leszálló férfi megragadta, földre teperte és egy sniccert szorított a nyakához. A nő próbált ellenállni, dulakodtak, miközben a támadó a „ne merj kiabálni” -  mondatot ismételgette. A dulakodás közben a sértett a kézfején vágott sérülést szenvedett, támadója pedig a következő pillanatban felállt és, magára hagyva áldozatát, elgyalogolt a település irányába. A budaörsi járőrök hiányos személyleírást kaptak ugyan, ám a sértett nem elhanyagolható információkat osztott meg az egyenruhásokkal:
beszélt a gyanúsított irhakabátjáról, feltűnően erős dohányszagáról, és a támadónál lévő szatyorban lapuló kiflikről. Az adatok, és az, hogy tettes és áldozata ugyanott szállt le a buszról, elegendő volt az azonosításhoz.

 A nyomozók a térfigyelő kamerák felvételein kiszúrták az irhakabátos, kiflikkel megrakott szatyrú férfit, így már, mint törzsvásárlójukat ismerték fel a közeli élelmiszerüzlet dolgozói. A további adatgyűjtés a támadó nevére és tartózkodási helyére szűkítette a keresést, a budaörsi járőrök pedig 19 óra előtt egy munkásszállón elfogták a 27 éves orosházi H. Róbertet. Lakrészében megtalálták a bűncselekmény elkövetésekor viselt irhakabátot, és a támadáshoz használt sniccert is. 
H. Róbert beismerő vallomást tett, elmondása szerint biztonságosabbnak érezné magát a börtönben, ahol jobb sora is lenne a mostani sanyarú körülményeihez képest.

Az őrizetbe vett férfi ellen felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya.
Szerző

Villanyoszlopnak ütközött egy autó a XXIII. kerületben, egy sérültet feszítővágóval szabadítottak ki

Publikálás dátuma
2020.01.18. 14:23
Villanyoszlopnak ütközött, összeroncsolódott személygépkocsi Budapesten, a XXIII. kerületi Köves úton 2020. január 18-án
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A balesetben a gépkocsi a felismerhetetlenségig összeroncsolódott.
Egy úttestet elválasztó járdaszigeten álló villanyoszlopnak ütközött egy autó szombat hajnalban Budapesten, a XXIII. kerületi Köves úton. A balesetben a gépkocsi a felismerhetetlenségig összeroncsolódott – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A járműben ülő embert a fővárosi tűzoltók szabadították ki, a mentéshez két feszítővágó berendezést és két nyomóhengert alkalmaztak. E szakfelszerelésekkel tudták annyira szétfeszíteni a fém alkatrészeket, hogy az autóban ülőt ki lehessen emelni az utastérből. A sérültet a mentőszolgálat kórházba szállította.
Szerző