Holttestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

Publikálás dátuma
2020.01.18. 19:52
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy 60 éves férfi vesztette életét.
Teljesen kiégett egy lakóházhoz épített kazánház Makón, a Szegfű utcában, a tűz a főépületre is átterjedt – közölte a katasztrófavédelem. A makói és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral már körülhatárolták a lángokat. A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a tűzoltók egy 60 éves férfi holttestét találták meg a kazánházban.
Szerző
Témák
tűz Makó
Frissítve: 2020.01.18. 22:55

Autószerelő műhely gyulladt ki, lezárták a Rákosi út egy részét

Publikálás dátuma
2020.01.18. 19:13
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az épületből kihoztak három palackot, amelyeket nem ért hőhatás.
Tűz ütött ki egy kétszáz négyzetméteres autószerelő műhely egyik kisebb helyiségében a XVI. kerületi Rákosi úton, a Hársfa utcai kereszteződés közelében – közölte a katasztrófavédelem. A tűzoltók dolgoznak a helyszínen, az épületből kihoztak három palackot, amelyeket nem ért hőhatás. A hatósági beavatkozás idejére lezárták a Rákosi út érintett szakaszát, az intézkedés a tömegközlekedés forgalmát is érinti.
Szerző
Témák
tűz Budapest

Magát orvosnak, kárfelmérőnek és ügyvédnek kiadva verte át az időseket egy budapesti férfi

Publikálás dátuma
2020.01.18. 16:25
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi nyolc hónap alatt 1,5 millió forintot lopott, a rendőrök a III. kerületben fogták el.
A III. kerületi nyomozók befejezték annak a férfinak az ügyét, aki orvosnak, kárfelmérőnek, biztosító dolgozójának, lakásszövetkezet alkalmazottjának, vagy éppen ügyvédnek adta ki magát, hogy bejusson a lakásokba – írja a police.hu. A rendőrség közlése szerint egy férfi még 2018. július 16-án délután trükkös módszerrel jutott be egy Kunigunda útjai lakásba. A férfi önkormányzati dolgozónak adtak ki magát, és azt állította, hogy azért küldték ki őt, mert a mellettük lévő építkezés miatt keletkezett kárukat megtérítik, de előtte fel kell mérnie a lakásban a hibákat. A férfi lefotózta a repedezéseket a falon, majd egy pohár vizet kért. Ekkor a sértett után ment a konyhába, és az asztalon lévő pénztárcából ellopott közel 50 ezer forintot, majd távozott. A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a férfi több hasonló bűncselekményt követett el, majd a kamerafelvételek és a személyleírások alapján azonosították a 41 éves budapesti K. Krisztiánt. Az ellene kiadott elfogatóparancs alapján 2019. március 26-án Budapest III. kerületében, a Római téren elfogták és előállították. K. Krisztián 2018 júliusától elfogásáig 20, többnyire idős személy sérelmére követett el hasonló bűncselekményt Budapesten. A férfi
orvosnak, kárfelmérőnek, biztosító dolgozójának, lakásszövetkezet alkalmazottjának, vagy éppen ügyvédnek adta ki magát, így jutott be a sértettek lakásába, majd a figyelmüket elterelve értékeket, főleg pénzt lopott el több mint 1,5 millió forint értékben.

A III. kerületi nyomozók K. Krisztiánt 20 rendbeli lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését. A rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt. K. Krisztián azóta letartóztatásban van. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot átadták az illetékes ügyészség részére.
Szerző