Előfizetés

Fucsovics visszalépett a párostól az Australian Openen

MTI
Publikálás dátuma
2020.01.23. 08:46

Fotó: WILLIAM WEST / AFP
A pénteki egyes mérkőzése miatt mondta le a csütörtöki páros meccsét a magyar teniszező a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon.
Helyszíni információk szerint Fucsovics a pénteki egyes mérkőzése miatt mondta le a csütörtöki páros meccsét, amelyet a brit Cameron Norrie oldalán vívott volna az amerikai Rajeev Ram és a brit Joe Salisbury alkotta kettőssel szemben.
Fucsovics egyesben a harmadik fordulóba jutott, ahol pénteken az amerikai Tommy Paullal találkozik.
A csütörtöki program az eső miatt csúszik, így a női páros első fordulójában a világbajnok Babos Tímea, Kristina Mladenovic, illetve a Stollár Fanny, Dajana Jasztremszka kettős is csak pénteken lép pályára.

Három hónapra félreáll Aján Tamás, de reméli, hogy visszatérhet

Szelestey Lajos
Publikálás dátuma
2020.01.23. 07:06

Fotó: GOH CHAI HIN / AFP
Teendőit áprilisig az amerikai tagszövetség első embere veszi át a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségben.
Aján Tamás 3 hónapig szünetelteti elnöki feladatainak ellátását a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségben, mert így akarja elősegíteni a korrupciós vádak kivizsgálását. Reméli azonban, hogy utána visszatérhet, mert a 81 éves sportvezető változatlanul úgy ítéli meg, hogy a német közszolgálati tévében közzétett vádak alaptalanok, viszont tönkretették életét és 50 év munkáját – írja a Reuters. Aján a döntését Dohában, a szervezet igazgató tanácsának rendkívüli ülésén hozta meg, amely 13 órán át tartott. Teendőit áprilisig az amerikai tagszövetség első embere veszi át. Ajánt, aki 24 évig volt főtitkár, majd 20 éve elnök az MSSZ-ben, többen is bírálták a vezetésből, habár a szövetség visszautasította a német televízió állításait. Ezzel együtt a szervezet úgy határozott, hogy bizottságot állít fel, és az tesz majd javaslatot, mármint hogy milyen független szakértőkkel járjanak utána a vádaknak az állítólagos anyagi visszaélések és a doppingellenőrzések feltételezett manipulálása kapcsán. A magyar elnök kitart amellett, hogy semmiféle bizonyíték nem szól ellene, ezért biztos abban, hogy tisztán kerül ki az ügyből. Mindazonáltal az újdonsült amerikai ügyvivő a napokban azt nyilatkozta, hogy új vezetésre van szükség a szövetségben.

Elődöntős Märcz együttese

Népszava
Publikálás dátuma
2020.01.22. 20:45

Fotó: Ladjánszki Máté / Népszava
Nyolcvan százalékos teljesítménnyel 14-10-re nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott Oroszország ellen a budapesti Európa-bajnokság negyeddöntőjében.
Az első két negyeddöntő nagy meglepetéssel ért véget, hiszen csoportelsők búcsúztak: a világbajnok olaszokat Montenegró ejtette ki, a legutóbbi négy Eb-t megnyerő szerbek pedig a spanyolokkal szemben buktak el, utóbbi meccsen ötméteresek döntöttek. A magyarok szintén csoportelsőként jutottak be a negyeddöntőbe és papíron esélyesebbnek számítottak az oroszoknál. Märcz Tamás szövetségi kapitány a találkozó előtt arról beszélt az M4 Sporton, hogy fontos lenne hamar nagyobb előnyt szerezni, mert ezzel meg lehet törni az ellenfél ellenállását. A szakember kulcskérdésnek nevezte, mennyire sikerül blokkolni az orosz átlövéseket.
Az első két negyedben nem teljesült a kapitányi óhaj, és mivel az ellenfél agresszív, szervezett védekezése miatt a hazaiak többször lövéshez sem jutottak a támadási idő alatt, félidőben szoros volt az eredmény, 6-5-re vezettek a magyarok. 
A harmadik felvonást kezdte úgy a csapat, ahogy a magyar kapitány a találkozó elejét elképzelte, másfél perc alatt két góllal (8-5). Elhúzni továbbra sem sikerült, 10-8-ról kezdődött a befejező nyolc perc, amit két gyors góllal indítottak a vendéglátók, amivel sikerült megtörni az orosz ellenállást, Varga Dénes előnyből szerzett gólja öt perccel a vége előtt eldöntötte a meccset (13-8). A vége 14-10 lett, a magyarok ellenfele pénteken az elődöntőben Montenegró lesz.