Megkéseltek két rendőrt Erdőkertesen, helikopterrel mentették ki őket

Publikálás dátuma
2020.01.23. 10:50

Fotó: police.hu
Egy házi őrizeteshez mehetettek ki a rendőrök, amikor megtámadták őket.
Megtámadtak két rendőrt a Pest megyei Erdőkertesen, az áldozatokat arcon és nyakon szúrták – tudta meg az ATV. A csatorna értesülései szerint a rendőrök egy házi őrizetest ellenőriztek, amikor késsel rontottak rájuk, és mentőhelikopterrel kellett őket kórházba szállítani. A csatorna először Veresegyházát említette az elkövetés helyszíneként, ám később pontosították, hogy a Veresegyház melletti Erdőkertesen történt a támadás.
Az üggyel kapcsolatban a Népszava megkereste a Központi Nyomozó Ügyészséget, Costopulos Orestis főügyészhelyettes kérdésünkre annyit árult el, hogy az ügyben hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást. A történtekről azonban a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el részleteket – így az sem egyértelmű, hogy ismeretlen tettes vagy konkrét személy ellen indult eljárás, egy vagy több elkövető támadt rá a két rendőrre.
Szerző
Frissítve: 2020.01.23. 17:55

Több zárkatársát is kirabolta egy férfi az egri börtönben

Publikálás dátuma
2020.01.23. 09:40
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Az egyik elítéltet pedig arra kényszerítette, hogy hosszabb időn át mosson rá, mosogasson utána.
Vádat emeltek egy 31 éves férfival szemben, aki fogva tartása alatt több rabtársát is kirabolta – közölte a Heves Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint az ózdi férfit már többször elítéltek – részben erőszakos – vagyon elleni bűncselekmények miatt; a fegyintézetben, ahol büntetését töltötte, rendszeresen megfélemlítette és terrorizálta azokat a nála gyengébb fizikumú elítélteket, akikkel közös zárkába került. A vádlott elvette egyikük hazulról érkezett csomagját, melyből nem csak cigarettát és tisztálkodási szereket vett ki magának, hanem még a sértettnek küldött ruhákat is elvette. Amikor a csomag gazdája kérte vissza a ruháit, a férfi megpofozta őt. Egy másik zárkatársára ráparancsolt, hogy adja át neki azokat a nyugtató hatású gyógyszereket, melyeket a börtönorvos kizárólagosan a beteg számára írt fel. A sértett nem akart eleget tenni a felszólításnak, de tiltakozni sem mert, ezért inkább gyorsan bevette és lenyelte a tablettákat, mire a vádlott őt is többször megütötte. Ezután azonban a bántalmazott férfi – több mint egy hónapon át – nélkülözni volt kénytelen a gyógyszereit, mivel attól kezdve azokat a vádlott szedte. Az erőszakos elkövető fenyegetéssel kényszerítette harmadik zárkatársát, hogy hosszabb időn át mosson rá, mosogasson utána. Az Egri Járási Ügyészség két rendbeli rablás bűntettével és egy rendbeli kényszerítés bűntettével vádolja az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő elkövetőt. Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság 10 év fegyházbüntetést szabjon ki vele szemben, és állapítsa meg, hogy nem bocsájtható feltételes szabadságra – áll a közleményben.
Témák
rablás börtön

Negyedmilliárdos heroinszállítmányt állítottak meg Röszkénél

Publikálás dátuma
2020.01.23. 09:32

Fotó: police.hu
A sofőr a padlólemezek alatt próbálta átcsempészni a 22 kilós drogkészletet, a NAV-osoknak viszont gyanús lett az autó.
Legalább 264 millió forintot érne a feketepiacon, de sosem jut már el a vevőkhöz az a heroinszállítmány, amit kedden éjszaka, Röszkén szúrtak ki a NAV nyomozói.  
A drogot egy 63 éves brit férfi szállította autójával, a pénzügyőrök pedig félreállították a kocsit, mert – a police.hu beszámolója szerint – átalakítás nyomait látták rajta. (Tegyük hozzá, a hatóságok akkor is gyakran hivatkoznak a sofőr gyanús viselkedésére, vagy átalakítás jeleire, ha a szállítmányt valójában egy pontos füles alapján buktatják le). Az első ülések és a kocsi gyári padlólemezei alatt aztán összesen 22 kiló, gondosan becsomagolt fehér port találtak, ami a „heroin-tesztre pozitívan reagált”.
A szegedi rendőrkapitányság munkatársai lefoglalták a drogot, a kábítószer-birtoklással gyanúsított brit férfit pedig őrizetbe vették, kihallgatták és kérvényezték letartóztatásának bírósági elrendelését is. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának szegedi részlege folytat nyomozást, szakértők bevonásával.
Szerző