Elő a szelvényeket! Kihúzták az ötös lottó nyerőszámait

Publikálás dátuma
2020.01.25. 20:17
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Összesen 105 embernek lett négyese.
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 3 (három) 8 (nyolc) 23 (huszonhárom) 51 (ötvenegy) 56 (ötvenhat) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 105 darab, nyereményük egyenként 661.245 forint; 3 találatos szelvény 6824 darab, nyereményük egyenként 10.580 forint; 2 találatos szelvény 149.407 darab, nyereményük egyenként 1285 forint. Joker: 672963
Szerző

Szereti az ónos esőt és a ködöt? Akkor a vasárnap az ön napja lesz

Publikálás dátuma
2020.01.25. 19:24

Fotó: Erdős Dénes / Népszava
Kisebb havazás is előfordulhat Magyarország északi határvidékén, de inkább mérsékelt eső várható.
Hószállingózás, ónos szitálás jellemezte szombat este a Dél-Dunántúl időjárását, a középő megyékben pedig éjszaka is elszórt ónos eső várható -derül ki az Országos Meteorológiai szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. Vasárnap aztán csapadék súlypontja északkelet felé helyeződik át, akkor az északi határszélen kisebb havazásra, az Alföldön és a Dél-Dunántúlon esőre, a kettő között ónos esőre lehet szórványosan számítani, de összességében nem lesz jelentős a csapadék mennyisége. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6, -1 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap -2 és +5 fok között valószínű - írta honlapján az OMSZ.
Szerző

Két koronavírus-gyanús esetet Magyarországon is vizsgáltak

Publikálás dátuma
2020.01.25. 18:55
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A külügyminisztérium szerint nem igazolódott be a betegség hazai megjelenése, de azért nem árt az óvatosság.
Továbbra sincs magyar érintettje a Kínából kiinduló koronavírusnak. Magyarországon két gyanús esetet vizsgáltak ki, de egyiknél sem igazolódott be a fertőzés - erről szombat délutáni sajtótájékoztatóján beszélt Menczer Tamás, külügyi államtitkár. Menczer  az MTI beszámolója szerint megerősítette azt a korábbi értesülést is, hogy négy Vuhanban tartózkodó magyar állampolgárról tudnak, akik egy szállodában laknak és munkavállalási céllal érkeztek az országba, valamint egy magyar férfival tartják a kapcsolatot Hupej tartományban; ők mind jól vannak, azt azonban egyelőre nem lehet tudni, mikor hagyhatják el a térséget. 
Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, a kezdetből állatról emberre, majd emberről emberre terjedő vírus betegenként átlagosan másfél-két újabb személyt fertőz meg; rendszeres alapos kézmosással ugyanakkor csökkenthető a megbetegedés esélye.
Bár Menczer szerint kórt elkapók 20 százaléka bármilyen beavatkozás nélkül meggyógyul, a a kínai koronavírus veszélyességét mutatja, hogy
  • a kór néhány nap alatt 41 áldozatot szedett
  • A közép-kínai Hupej tartomány kilenc nagyvárosában közel 40 millió ember került helyi szintű karanténba miatta
  • jelenleg is egy nemzetközi kutatócsoport dolgozik hatásos ellenanyagának kifejlesztésén.
Az államtitkár elmondta, az uniós országok túlnyomó többsége nem vezetett be rendkívüli intézkedéseket a repterein. Néhány állam ugyan elrendelt "bizonyos szűréseket" a Vuhanból érkező gépek esetében, de ilyen járatok már nem közlekedhetnek a város lezárása miatt. Menczer hozzátette, a Kínából érkező csomagok esetében nincs szükség speciális óvintézkedésekre, mivel azok nem fertőznek. 
Szerző