Előfizetés

Jogerősen tizenöt év fegyházra ítélték Balla Irma gyilkosát

MTI
Publikálás dátuma
2020.02.03. 15:03

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Korábban az áldozat fiát ítéltek 12 évre, később felmentették.
Jogerősen tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte a Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselő meggyilkolásával vádolt férfit hétfőn a Debreceni Ítélőtábla - közölte a táblabíróság szóvivője az MTI-vel. Fórizs Ildikó elmondta: a tábla jóváhagyta a Nyíregyházi Törvényszék elsőfokú ítéletét, de nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés helyett nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek D. Lajost. A vádlott feltételesen sem bocsátható szabadlábra. A tényállás szerint D. Lajos 2007. április 6-án éjjel támadt rá a képviselőre az otthonában. Feszítővassal többször fejen ütötte áldozatát, aki belehalt a sérüléseibe. A gyilkosság miatt korábban az áldozat fiát első fokon 12 év fegyházra ítélték, de másodfokon új eljárást rendeltek el, majd felmentették.

Ok nélkül vertek félholtra egy baráti társaságot Egerben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.03. 10:23
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A támadók részeg, négyfős bandája egy nőt is megvert, minden előzmény nélkül rontottak rá áldozataikra.
Brutális támadás történt múlt pénteken éjfél előtt Egerben: a rendőrség adatai szerint egy négyfős csoport minden előzmény, vita nélkül nekirontott az előttük sétáló baráti társaságnak, és ütlegelni kezdték őket. A police.hu híre szerint a meglepett sértettek többször is próbáltak elmenekülni, de támadóik utánuk szaladtak – hogy nem tudták őket még egyszer megverni, az csak a percek alatt a helyszínre érkező rendőrjárőröknek volt köszönhető.
A rendőrségi beszámoló két súlyos sérültről szól,
a Népszava információi szerint azonban hárman is orvosi ellátásra szorultak a megtámadott társaságban: két férfi súlyos, csonttöréses, egy nő pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett az utcai incidensben.

Lapunk úgy tudja, hogy a sértettek egy párokból álló baráti társaság tagjai voltak, az agresszorok pedig jócskán részegek lehettek. Az Egri Rendőrkapitányság garázdasággal és testi sértéssel gyanúsítja a 20 és 31 év közötti egri verekedőket; őrizetbe vették őket, a nyomozók pedig a bíróságnál indítványozták letartóztatásuk elrendelését is.  

Nyüszítés a föld mélyéről: kútba esett kutyát mentettek Tiszalökön (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.03. 09:18
A kút mellett pihen a tízméteres mélységbő kiszabadított kutya
Fotó: police.hu
A teljesen kimerült állatot tízméteres mélységből kellett kiszabadítani.
Kétségbeesett ugatás, nyüszítés vezetett egy bajba került kutya nyomára Tiszalök külterületén: egy tiszaeszlári mezőr és a tokaji őrs járőre az elhagyatott bozótos mellett járva figyelt fel a zajokra – majd a hang irányába haladva egy 10 méter mély kút alján megtalálták a vízben, szemétben álló, legyengült állatot.
A mentéshez segítségül hívott katasztrófavédelem munkatársa létrán mászott le a kutyáért a kútba, és kiemelte.
 Az erősen legyengült ebnek sikerült némi erőre kapnia, miután a megetette. A kutyát egy tiszalöki menhelyre szállították, ahol gondoskodnak ellátásáról – írja a police.hu