10 centi mély, 15 centi hosszú sebet ejtett a szomszédasszonya hasán, 48 órán belül szabadult

Publikálás dátuma
2020.02.14. 12:59
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ügyészség szerint a támadás mégsem volt emberölési kísérlet.
Tíz centi mély, 15 centi hosszú sebet ejtett Glancsák Erikán a szomszédja, a férfit 48 órán belül elengedték a rendőrségi őrizetből, és ugyan a támadás 2018. december 22-én történt, de csak most emeltek vádat, írja a blikk.hu. "Egy ikerházban laktunk, ő a családjával megvette az emeletet, mi pedig a párommal és a gyerekekkel béreltük az alsó szintet. Valamiért ő az első perctől el akart üldözni minket. Egy ideig tűrtünk, aztán próbáltunk többször is beszélni vele, hogy hagyja abba a hadjáratot", idézi fel a rossz szomszédi viszonyt az asszony. A támadás napján Erika nagyban készült az ünnepekre, sütött-főzött lelkesen. "Egész nap direkt hangoskodott, estére elfogyott a türelmem, és elhatároztam, beszélek vele. A kertben összetalálkoztunk, elkezdtem mondani a magamét, erre ő hasba döfött. Első pillanatban fel sem fogtam igazán, mi történt, fújtam egyet a gázspray-ből, ami nálam volt, majd hazarohantam. A hasamból ömlött a vér, a beleim kifordultak, gyakorlatilag a kezemben tartottam azokat. A kórházban ötórás műtéten estem át, s még az is kétséges volt, megmaradok-e", idézte vissza a borzalmas emlékeket az asszony. A blikk.hu szerint a támadó azzal védekezett, hogy a nő támadta meg őt, és ő egy műanyagdarabbal védekezett. Egy évig még egy házban éltek, a férfi azonban soha nem kért bocsánatot Erikától. Az ügyben most életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat - és nem emberölési kísérlet miatt.
Szerző

Agyonvert egy nőt, megkéselt egy férfit - úgy tűnik, a hajléktalanokra szakosodott

Publikálás dátuma
2020.02.14. 09:26
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrség gyorsan elkapta a két gyilkossággal gyanúsítható férfit.
Elfogták, a Népfürdő utcai emberölés feltételezett elkövetőjét, írja a hvg.hu. Emlékeztetőül: január 14-én kora este holttestet találtak Budapest XIII. kerületében, a Népfürdő utcában, egy irodaház közelében. Az áldozat – egy 33 éves hajléktalan nő – súlyos bántalmazásba halt bele.  A nyomozás során kiderült, hogy a nő bántalmazója a 39 éves D. Lajos, akit a járőrök február 12-én délután a IV. kerületben, az Óceánárok utca erdős területén elfogtak. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy tavaly szeptember 8-án késő este a XIV. kerület Róbert Károly körúti felüljáró alatt többször megszúrt egy ott alvó férfit, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.
Szerző

Kiengedték a pedofíliával vádolt apát, akinek most minden vágya, hogy ő nevelhesse kislányát

Publikálás dátuma
2020.02.14. 07:55

Fotó: Shutterstock
A férfi egy betontömbre hivatkozik a nőgyógyász által beazonosított sérülések kapcsán.
Megerősíthetem, hogy a védencemet valóban kiengedték, miután az ügyészség helyt adott a védői indítványomnak a fogva tartás megszüntetéséről, mondta a Blikknek Surdy Miklós ügyvéd, aki egy pedofíliával vádolt férfit védett. Az ügy előzménye az, hogy egy négyéves kislányt kórházba vittek a szülei, mondván: ráesett egy több száz kilós súly. A gyereknek eltört a combcsontja, valamint vérzett a nemi szerve - nőgyógyász vizsgálata szerint a kicsit megerőszakolták. A rendőrség őrizetbe vette a kislány apját, a gyereket pedig nevelőszülőknél helyezték el. – A gyanúsítás tárgya továbbra sem változott. Most még egy szakvéleményre várunk, aztán szerintem a nyomozás lassan véget ér. Az édesapa jelenleg a feleségével van, és minden vágyuk, hogy újra ők nevelhessék a kislányukat – tette hozzá a védő.
Szerző