Elképesztő: visszament a helyszínre nézelődni a cserbenhagyó gázoló

Publikálás dátuma
2020.02.14. 17:10

Fotó: police.hu
A szemtanúk ismerték fel a debreceni gyalogosgázolás feltételezett elkövetőjét.
A rendőrségre 2020. február 13-án 7 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy Debrecenben, a Csapó utcán egy gyalogos-átkelőhelyen egy személyautó elütött egy nőt. A bejelentő elmondta továbbá azt is, hogy a gépkocsi a baleset után elhajtott. A gyalogost súlyos sérülésekkel vitték kórházba a mentőszolgálat munkatársai - írja a police.hu.  A rendőrök épp a helyszínelést végezték, amikor az egyik szemtanú jelezte nekik, hogy a nézelődők között felismerte a járművezetőt, és nem messze az autó is ott parkol. Mint kiderült, a helyi lakos valóban elhajtott a helyszínről, majd nem sokkal később visszament, és úgy tett, mintha csak egy kíváncsiskodó lenne. Az egyenruhások a szemle során megvizsgálták a férfi autóját, aminek a szélvédője még akkor is annyira le volt fagyva, hogy csak egy kis részen lehetett kilátni rajta.
A Debreceni Rendőrkapitányság a 46 éves járművezetővel szemben segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.
Szerző

10 centi mély, 15 centi hosszú sebet ejtett a szomszédasszonya hasán, 48 órán belül szabadult

Publikálás dátuma
2020.02.14. 12:59
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ügyészség szerint a támadás mégsem volt emberölési kísérlet.
Tíz centi mély, 15 centi hosszú sebet ejtett Glancsák Erikán a szomszédja, a férfit 48 órán belül elengedték a rendőrségi őrizetből, és ugyan a támadás 2018. december 22-én történt, de csak most emeltek vádat, írja a blikk.hu. "Egy ikerházban laktunk, ő a családjával megvette az emeletet, mi pedig a párommal és a gyerekekkel béreltük az alsó szintet. Valamiért ő az első perctől el akart üldözni minket. Egy ideig tűrtünk, aztán próbáltunk többször is beszélni vele, hogy hagyja abba a hadjáratot", idézi fel a rossz szomszédi viszonyt az asszony. A támadás napján Erika nagyban készült az ünnepekre, sütött-főzött lelkesen. "Egész nap direkt hangoskodott, estére elfogyott a türelmem, és elhatároztam, beszélek vele. A kertben összetalálkoztunk, elkezdtem mondani a magamét, erre ő hasba döfött. Első pillanatban fel sem fogtam igazán, mi történt, fújtam egyet a gázspray-ből, ami nálam volt, majd hazarohantam. A hasamból ömlött a vér, a beleim kifordultak, gyakorlatilag a kezemben tartottam azokat. A kórházban ötórás műtéten estem át, s még az is kétséges volt, megmaradok-e", idézte vissza a borzalmas emlékeket az asszony. A blikk.hu szerint a támadó azzal védekezett, hogy a nő támadta meg őt, és ő egy műanyagdarabbal védekezett. Egy évig még egy házban éltek, a férfi azonban soha nem kért bocsánatot Erikától. Az ügyben most életveszélyt okozó testi sértés miatt emeltek vádat - és nem emberölési kísérlet miatt.
Szerző

Agyonvert egy nőt, megkéselt egy férfit - úgy tűnik, a hajléktalanokra szakosodott

Publikálás dátuma
2020.02.14. 09:26
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrség gyorsan elkapta a két gyilkossággal gyanúsítható férfit.
Elfogták, a Népfürdő utcai emberölés feltételezett elkövetőjét, írja a hvg.hu. Emlékeztetőül: január 14-én kora este holttestet találtak Budapest XIII. kerületében, a Népfürdő utcában, egy irodaház közelében. Az áldozat – egy 33 éves hajléktalan nő – súlyos bántalmazásba halt bele.  A nyomozás során kiderült, hogy a nő bántalmazója a 39 éves D. Lajos, akit a járőrök február 12-én délután a IV. kerületben, az Óceánárok utca erdős területén elfogtak. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy tavaly szeptember 8-án késő este a XIV. kerület Róbert Károly körúti felüljáró alatt többször megszúrt egy ott alvó férfit, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.
Szerző