Előfizetés

Kis híján agyonlőtte öccsét nagyapja fegyverével egy 15 éves lány

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.16. 09:38

Fotó: police.hu
Gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt gyanúsított a lány, a fegyver tulajdonosának pénzbírságot kellett befizetnie.
Befejezte egy kevés híján halállal végződő ügy vizsgálatát a Bács-Kiskun megyei rendőrség, írja a police.hu. 2019 júniusának egy éjjelén történt, hogy egy kiskunfélegyházi nő lőtt sérüléssel vitte fiát az egészségügyi intézménybe. Az eljárás során kiderült, hogy az egyik tanyában
egy kislány a nagyapja légfegyverével játszott, eközben véletlenül meghúzta az elsütőbillentyűt, és mellkason lőtte 12 éves öccsét, aki – az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint – életveszélyes sérülést szenvedett.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a 15 éves lányt gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. A kiskunfélegyházi fiatalkorú ügyében a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták a megyei főügyészségnek.
A fegyver tulajdonosával szemben szabálysértési eljárást indítottak, mivel a tárolási szabályokat megszegte. A szabálysértés elkövetése miatt a rendőrség pénzbírságot szabott ki, amit a férfi be is fizetett.

Az engedély nélkül tartható fegyverekre is vonatkoznak szabályok

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy maguk és hozzátartozóik biztonsága érdekében minden esetben tartsák be az engedély nélkül tartható légfegyverek tárolására vonatkozó előírásokat. Ezek az alábbiak:
- A fegyvereket zárható szekrényben, a lőszerektől elkülönítve kell tárolni, úgy, hogy ahhoz illetéktelen ne férhessen hozzá!  - Engedély nélkül tartható légfegyvert csak 18. életévét betöltött személy vásárolhat! - Használata kizárólag sport- vagy céllövészetre korlátozódhat, emberre és állatra tilos vele lőni! - Használni kizárólag lőtéren, céllövöldében, vagy bekerített magánterületen lehet úgy, hogy a lövedék nem hagyhatja el a bekerített terület határát! - 18. életévét be nem töltött személy csak cselekvőképes nagykorú személy felügyelete mellett, a fenti szabályokat betartva használhatja az engedély nélkül tartható légfegyvert!

Olyan erővel ütközött oszlopnak egy autó Pesten, hogy a roncs teljesen körbefonta azt (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.16. 08:58

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Egy sérültet súlyos, egyet pedig életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba.
Egy sérültet súlyos, egyet pedig életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba, miután szombat este a budapesti XIII. kerületben, a Váci úton villanyoszlopnak ütközött egy autó - derül ki a katasztrófavédelem videójából. A balesethez a fővárosi tűzoltókat riasztották, akik feszítővágóval levágták a jármű tetejét, a benne ülőket csak így tudták kiemelni. A rendőrség azt írja, a helyszíni szemle hajnalban véget ért, a baleset körülményei viszont még tisztázatlanok.

Elgázolt egy gyalogost, majd elhajtott a 21 éves férfi Pomázon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.15. 14:02

Fotó: police.hu
A sofőrt a budapesti otthona előtti parkolóban fogták el a rendőrök.
Megállás és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt az az autós, aki csütörtök este a pomázi Hősök terénél lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyen elgázolt egy férfit. Az 50 éves budapesti gyalogost súlyos lábszártöréssel vitték kórházba – írja a police.hu. A helyszínen egy középiskolás lány rendkívül hasznos, a megállás nélkül elhajtó gépjármű típusára, színére és rendszámára vonatkozó információkkal látta el a rendőröket. Még tartott a helyszíni szemle Pomázon, amikor a szentendrei rendőrök a sofőrt a fővárosi otthona előtti parkolóban elfogták, a betört szélvédőjű, fekete Citroënt pedig lefoglalták. A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda negatív, a gyorsteszt azonban THC-re pozitív eredményt hozott, ezért előállították mintavételre.
A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 21 éves budapesti férfi, valamint utasa, egy 20 éves pomázi lány ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.