Hazamehettek a Kínából hazahozott magyarok a karanténból

Publikálás dátuma
2020.02.16. 11:57

Fotó: Béres Márton / Népszava
Lejárt a 14 napos karantén, ezalatt senki sem betegedett meg, laboratóriumi vizsgálataik kóros eredményeket nem mutattak.
Hazamehetett az a hét magyar állampolgár a kórházból, akiket 14 nappal ezelőtt helyeztek karanténba, miután Franciaországon keresztül hazaérkeztek a kínai Vuhanból - közölte a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa vasárnap. Szlávik János elmondta,
a hat férfi és egy nő a kórházi karantén ideje alatt végig tünet- és panaszmentes volt, laboratóriumi vizsgálataik kóros eredményeket nem mutattak.

A főorvos hozzátette: azért kellett számukra elrendelni a két hét megfigyelési karantént, mert ez az eddig ismert leghosszabb lappangási ideje a koronavírus-fertőzésnek.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által COVID-19-nek elnevezett vírus több mint 64 ezer embert betegített meg világszerte.
Frissítve: 2020.02.16. 18:22

Országgyűlési képviselőt választanak Dunaújvárosban és környékén

Publikálás dátuma
2020.02.16. 09:21
Illusztráció
Fotó: Népszava
Arra, hogy ki legyen Pintér Tamás utódja, vasárnap reggel 6 és este 7 óra között lehet szavazni.
Időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak ma a Fejér megyei 4-es számú választókerületben, Dunaújvárosban és környékén, a tisztségért hatan indulnak. A megye keleti részét lefedő, Dunaújváros központú egyéni választókerületben azért kellett időközi voksolást kiírni, mert az ott 2018 áprilisában parlamenti mandátumot szerző
Pintér Tamást (Jobbik) tavaly októberben Dunaújváros polgármesterévé választották.

Mivel a két tisztség összeférhetetlen, a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról. A szavazólapokon - sorsolás alapján - a következő sorrendben szerepelnek a jelöltek:
  • Árgyelán János (Mi Hazánk),
  • Medveczki Zoltán (Zöldek),
  • Sürü Renáta (független),
  • Kálló Gergely (Jobbik-DK-LMP-MSZP-Momentum-PM),
  • Borbély József (Tempo Párt),
  • Molnár Tibor (fideszes támogatású független).
A független Törökné Juhász Ilona visszalépett. A választókerületben 67 471-en jogosultak voksolásra, közülük az átjelentkezéssel szavazók száma 27, ők a választókerületen belül jelentkeztek át. Öten külképviseleten szavaznak, a voksukat tartalmazó urnákat hazaszállítják, és a kijelölt szavazókörben fogják összeszámolni, a vasárnap leadott szavazatok közé keverve. A választásra jogosultak reggel 6 és este 7 óra között adhatják be szavazatukat.

Ötös lottó – Mutatjuk a nyerőszámokat

Publikálás dátuma
2020.02.15. 20:04
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 7. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 28 (huszonnyolc) 41 (negyvenegy) 52 (ötvenkettő) 57 (ötvenhét) 86 (nyolcvanhat) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 41 darab, nyereményük egyenként 2.021.030 forint; 3 találatos szelvény 3.583 darab, nyereményük egyenként 24.050 forint; 2 találatos szelvény 105.717 darab, nyereményük egyenként 2.165 forint. Joker: 130408
Szerző