Előfizetés

Szöges virsli ölt meg egy kutyát Dorogon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.17. 09:31
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Több lakó is feljelentette azt az ismeretlen elkövetőt, aki kertekbe dobált bútorcsavarokkal átszúrt húsdarabokat.
Miután Silver, a nyolcéves malamut megette a bútorcsavarokkal teleszurkált virslidarabokat, rosszul lett. A gazdái azt hitték, egy korábbi betegsége újult ki, eszükbe sem jutott, hogy valaki szándékosan árthatott neki – számolt be az ATV Híradó. A kutya kedvetlen volt, nem nagyon tudott felállni, maga alá piszkított, hányt; először az ételt, majd már vért is – mondta el Piros János. Hozzátette, a kutya családtagként élt velük. A felesége sírva azt mondta, a kutyán látszott, mindene fáj, hozzá sem tudtak érni, el kellett altatni.
A csöndes dorogi utca másik kertjében élő Cleo, bár meg kellett műteni, életben maradt. A röntgenfelvételen két hegyes csavar látszott, szerencséje volt, hogy nem szúrták át a beleit, gyomrát. A gazdája azt mondta, a szomszédok látták az udvarban a szöges virslidarabokat, de mivel ők ezeket már nem találták meg, az állatot orvoshoz vitték. Az életmentő műtét 70 ezer forintba került.
Az utcabelieket nagyon felháborították a történtek, többen feljelentést tettek. Azt, hogy ki tehette, csak találgatni tudják. Állatkínzásért két év börtön adható, de ilyen, különös szenvedést okozó esetben három évre is lecsukhatják az elkövetőt.

Kamion ütközött két személyautóval Szolnokon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.17. 09:23

Fotó: Donka Ferenc / MTI
Hármas karambol történt hajnali 5 körül Szolnok külterületén, a 4-es számú főút 100. kilométerszelvényében - írja a police.hu. A balesetben többen megsérültek. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszíneltek, de a munkával már végeztek, újra járható az út.

Lövöldöző férfit fogtak el Tatabányán, kábítószert is találtak nála

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.02.16. 18:42

Fotó: police.hu
A kihallgatáson azt mondta, csak ki akarta próbálni az önvédelmi célból vett, új fegyverét.
Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 38 éves tatabányai lakos ellen - írja honlapján a rendőrség. A gyanúsított szombat dél körül Tatabányán, a Tas vezér utca mögötti parkosított területen - azaz lényegében egy lakótelep kellős közepén -
gáz-riasztó fegyverrel lövöldözött.

A férfit a rendőrök a bejelentést követően elfogták és a rendőrkapitányságra előállították. Vele szemben kábítószergyorstesztet alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott. Kábítószergyanús, zöld növényi származék is volt nála. A gyanúsított kihallgatása során azt állította, hogy a pisztolyt önvédelem céljából vette és csak kipróbálta, azonban
útközben a fegyvert és a tárat is eldobta.

A nyomozók a helyszíni szemle során a tárat és egy darab gáz-riasztó töltényhüvelyt találtak. A férfit őrizetbe vették, a nála talált lőszereket lefoglalták. A rendőrség bíróság elé állítás javaslattal küldi meg az eljárás ügyiratait az ügyészségnek.