Emmi;

2020-02-19 18:01:48

Kásler minisztériuma kreacionalista magazin indítására adott közpénzt

A tudomány-tagadó angolszász vallási mozgalom importőrei egy rajzpályázatra is kaptak közpénzt, amire dínókról és Noéról készült képekkel jelentkezhetnek a 7 éves gyerekek.

Az Emmi támogatásával hirdettek meg egy evolúciótagadó rajzpályázatot, ennyi már elsőre kiderül abból a felhívásból, amit a 444.hu vett észre. A Creation című pályázat rögtön a sci-fi illusztrációkra hajazó, az égen bolygókat halmozó plakátján is egyértelművé teszi, hogy a pályázat kiírói nem egyszerűen a bibliai teremtésről szeretnének gyerekrajzokat látni, hanem egyúttal az evolúció elutasításáról is. Ennek azzal adnak nyomatékot, hogy egy áthúzott "evolution" felirat is helyet kapott a képen. Pályázatukra már 7 évesek is jelentkezhetnek, ha pedig valaki nem tudná, mit rajzoljon, annak még olyan ötleteket is adnak, hogy például:

Az Örömhír Alapítvány "médiaportáljáról", a FireMEDIA-ról azonban az is kiderül: az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem pusztán a rajzpályázatot támogatta, de egy Creation Magazin című kiadvány áprilisi bevezetését is a magyar piacra. Ez, mint ott írják, "2020 április elején jön ki a nyomdából" és 10 ezres példányszámban kerül terjesztésre. Hozzáteszik:

A Kásler Miklós minisztériuma által felkarolt lap angolszász nyelvterületen a "Creation Ministries International" kreacionalista szervezet neve alatt jelenik meg, több országban is. Hogy nem csak névegyezésről van szó, az teszi egyértelművé, hogy a FireMEDIA oldalról link vezet a Creation Ministries portáljára. A tudományos ismeretterjesztést sejtető látszat ellenére, a Creation Magazine az általa érintett témákat - mások mellett az őstörténet és a biológia kérdéseit - a kreacionalizmus vallásos nézetei felől közelíti meg. E szerteágazó irányzat képviselői jellemzően elutasítják a természettudományokat, annak művelőit sokszor összeesküvőknek bélyegezve.