Más útlevelével próbált Magyarországra csempészni két gyermeket egy nő Ferihegyen

Publikálás dátuma
2020.02.23. 09:03
Képünk illusztráció
Fotó: Molnár Ádám / Népszava
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérig jutottak.
Más részére kiállított útlevéllel próbált meg bejuttatni az országba két gyermeket egy iraki nő 2020. február 22-én délután – írja a police.hu. Mindhárman egy menetrend szerint érkező repülőgéppel érkeztek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Az ellenőrzés során a 27 éves nővel együtt utazó két gyermek, más nevére kiállított útlevéllel próbálta igazolni magát. A nővel szemben, előállítását követően embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség. A nőt őrizetbe vették, a gyermekeket otthonban helyezték el.
Szerző
Frissítve: 2020.02.23. 09:08

Sörétes puskával akarta lelőni volt élettársát egy 75 éves kecskeméti férfi

Publikálás dátuma
2020.02.23. 08:14

Fotó:
Nem bírta elviselni a szakítást.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelést javasol egy 75 éves kecskeméti férfival szemben, aki le akarta lőni volt élettársát - írja a police.hu. Néhány hónappal korábban a gyanúsított és párja szakítottak, de ebbe a férfi nem törődött bele. 2019. július 24-én magához vette engedéllyel tartott – ám szabálytalanul átalakított – sörétes lőfegyverét, és elment volt élettársa munkahelyére, ahol fegyvert fogott az asszonyra. 
A nő a pult mögé bújva egy gázsprayvel próbálta a támadót ártalmatlanná tenni, aki dulakodni kezdett egy, az üzletben tartózkodó férfival. Eközben a kezében tartott puska elsült, de a sörétek senkit nem találtak el.

A helyszínen elfogott férfit a megyei nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Őt az emberölés bűntett kísérlete mellett zaklatás bűntettével is gyanúsítják, mivel szétköltözésüket követően telefonon és személyesen is folyamatosan háborgatta volt élettársát azért, hogy kibéküljenek. A zaklató magatartás az idő múlásával fenyegetővé vált. A jelenleg letartóztatásban lévő 75 éves gyanúsított ügyében a nyomozók az emberölés bűntett kísérlete miatt indított nyomozást lezárták, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták a főügyészségnek.
Szerző

Tűvel átszúrt szalonnadarabokat szórtak szét a gyengénlátók egyesületének irodája előtt

Publikálás dátuma
2020.02.23. 07:58

Fotó: Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány / Facebook
Ott, ahol az egyik segítőkutya is dolgozik.
Tűvel átszúrt szalonnadarabokat szórtak szét azon a helyen, ahol a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány egyik segítőkutyája is dolgozik. Az eset Szolnokon, a megyei vakok és gyengénlátók egyesületének irodája előtt történt - írja a Blikk. Lukács Ágota az irodában dolgozik. Úgy döntött, hogy inkább szájkosarat tesz segítőkutyájukra, Vacakra.
– A mi kutyánk a mi felelősségünk, így hiába, hogy a vakvezetőkre nem kötelező a szájkosár, ilyen helyeken mégis rá kell raknunk a saját biztonsága érdekében

– mondta a látássérült hölgy.  A lap emlékeztetett arra, hogy nemrég kaposvári állatvédő egyesület számolt be arról, hogy egy ismeretlen óvodák környékén szórt szét patkánymérget. Ez pedig már emberre is veszélyes lehet. Komondi Piroska, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola szakmai vezetője szerint a vakvezető kutyák kiszolgáltatobbak, mert látássérült gazdáik nem minden esetben képesek megakadályozni, hogy a kutyák megegyenek valamit.
– A hámban dolgozó vakvezető kutyákat megtanítjuk arra, hogy munka közben ne egyenek fel semmit a földről és ne fogadjanak el ételt idegenektől, de ők sem gépek, nekik is lehet egy gyengébb pillanatuk, amikor győznek az ösztönök. Látássérült gazdáktól tudjuk, hogy többnyire sikerül megakadályozniuk a tiltott falatok elfogyasztását, például amikor érzik a hámon, hogy élénken érdeklődik valami iránt a kutya, de mindenkinek vannak rossz tapasztalatai kézből etető idegenekről, akik nem kérnek engedélyt erre, valamint földön gondatlanul elszórt ételmaradékról

 – mesélte a szakember. Egy vakvezető kutya kiképzése egyébként több millió forintba kerül.
Szerző