MSZP;párbeszéd;Baranyi Krisztina;

2020-02-26 11:08:32

Karácsony Baranyi Krisztát invitálja, az MSZP és a Párbeszéd frakciója frigyre lép

Egy 2023-ig tartó közös stratégia kialakítása a cél.

Megkezdték az egyeztetést egy frakciószövetség létrehozásáról a Párbeszéd és az MSZP fővárosi képviselőcsoportja között. Karácsony Gergely főpolgármester hangsúlyozta, hogy minden ellenzéki képviselőre számítanak és továbbra is minden párttal együtt kívánnak működni, de a szocialistákkal az Országgyűléshez hasonlóan szorosabbra fűznék a kapcsolatot.

Horváth Csaba, MSZP frakcióvezetője szerint a közös munka hatékonyabbá tétele érdekében van erre szükség. Molnár Zsolt az MSZP budapesti elnöke a Népszavának szintén úgy fogalmazott, hogy a frakciószövetség a Fővárosi Közgyűlés napi ügyein felül egy 2023-ig szóló közös stratégia kialakítása a cél.

A Népszava információ szerint Karácsony Gergely ezen felül egyeztetéseket folytat Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesterrel a Párbeszéd frakcióhoz csatlakozásáról. Baranyi megerősítette a tárgyalás tényét, de egyelőre ahogy fogalmazott: semmi nem dőlt el. Az bizonyos, hogy semmilyen pártba nem kíván belépni.

A fentiek aligha függetlenek attól, hogy Kiss László III. kerületi és Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármesterek a múlt héten pártot cserélt és az MSZP helyett a Demokratikus Koalícióban folytatja a politikai munkáját. Az átlépéssel és Baranyi Krisztina csatlakozásával nyolc fős lenne a szövetség ellentétben a hat fős Demokratikus Koalícióval.