Előfizetés
Fotó: Urbán Tamás

Felesleges Pillangó - bűnöző vagy életművész?

Deák Ferenc negyven évének felét rácsok mögött töltötte, így volt ideje kitetoválni teljes testét. A Pillangó becenevű férfi szokatlan jelenség volt a szocialista Magyarországon, ugyanis a börtönök mellett a budapesti underground szcénában is otthonosan mozgott, a Sziámi együttessel koncertezett a Fekete Lyukban, rajzolt, festett, rejtvényeket készített és naplót írt. Urbán Tamás fotóriporter a szegedi Csillag börtönben találkozott vele először 1988-ban, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kiállítása az ezt követő hat év alatt – Pillangó 1994-es haláláig – készült fotókból, tárgyakból, iratokból és Pillangó naplójából válogat. A kiállítás március 5-től április 5-ig látható a Capa Központban.

Szerző

Megosztás
Urbán Tamás és Pillangó
Fotó: Urbán Tamás
Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava

Eltemették Wichmann Tamást - képek a szertartásról

A Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra a kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenust, aki nem csak a sportolók példaképe volt. Sportpályafutását 1983-ban az MTK-VM színeiben fejezte be, volt sportvezető és harminc évig vezette ikonikussá vált kocsmáját. Wichmann Tamás hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves korában hunyt el.

Szerző

Megosztás
Frissítve: 2020.03.03. 18:01
Fotó: STR / AFP

Így néz ki a Vöröskereszt vuhani kórháza a világjárvány idején

A COVID-19 névre keresztelt világméretű koronavírus-járvány a kínai Vuhan városából indult, a megbetegedések száma itt a legnagyobb. A kormányzat azt a képet sugallja, hogy urai a helyzetnek, ami annyiban igaz, hogy valóban elképesztő erőfeszítéseket tesznek a vírus megfékezésére. Nézzen be a Vöröskereszt vuhani kórházába, hogy is néz ki egy egészségügyi intézmény a vírusfertőzés gócpontjában!

Szerző

Megosztás