Két bombát is találtak Soroksáron

Publikálás dátuma
2020.03.18. 14:43
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az építkezésen kitúrt rombológránátok miatt lezárták a Hungária közt.
Világháborús bombák miatt zárta le szerda délelőtt a rendőrség a XXIII. kerületi Hungária köz nagyobb részét, és a közelben található épületeket – jelentette a police.hu. A rendőrségi tájékoztatás szerint a munkálatok 11 órakor kezdődtek a Házikert utca – Kelep utca – Hungária köz által határolt területet érintették.
A lezárt zónában ugyanakkor nem egy, hanem két bombát is találtak a kihívott tűzszerészek: „Két szovjet rombológránátot találtak és vittek a helyszínről kollégáink, mindkét darab szállítható állapotban volt – mondta a Népszavának Markovics Zita, a honvédelmi Tűzszerész ezred kommunikációs tisztje.
Mint hozzátette, a hatósági kiürítés 17 lakóépületet, 5 építési területet, 26 lakót és 19 munkást érintett, de zárlat már délután fél kettő körül véget ért. 
Szerző

Kamu kézigránáttal akarta megfékezni Kálmán a koronavírust Józsefvárosban (videó)

Publikálás dátuma
2020.03.18. 08:29
TEK-es kommandós mutatja a férfi házában talált gránátreplikát
Fotó: Youtube/PoliceHungary/TEK
A hőzöngő férfit a TEK és BRFK kommandósai találták meg, komoly fejmosást kapott.
Riasztást kaptak hétfőn reggel kilenc előtt a rendőrök, hogy egy férfi kézigránáttal hadonászott egy józsefvárosi üzletben. Az ismeretlen vásárlás után kapta elő a gránátnak látszó tárgyat, és és azzal fenyegetőzött, hogy
ezzel megállítja a vírust, de ha kell, előveszi fegyverét is.

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály és a Felderítő Főosztálya azonnal akcióba lépett: kihallgatták a tanúkat, elemezték a környék térfigyelő kameráinak felvételeit, és négy órán belül eljutottak a gyanúsítotthoz. A 43 éves N. Kálmánt egy óra előtt egy perccel kapták, a XVIII. kerületi Ferihegyi úton kapták el a Terrorelhárítási Központ és a BRFK bevetési egységei.
A férfit rövid kergetőzés után földre vitték, a rendőrségi videón pedig az is látszik, ahogy egy civil ruhás kommandós - gesztusai alapján  - alaposan leteremti. Lakásán ezután kutatást tartottak, ahol megtalálták a fenyegetés során használt, valódira megtévesztésig hasonlító kézigránát-utánzatot. N. Kálmánt közveszéllyel fenyegetés gyanújával hallgatták ki a nyomozók; őrizetbe került, a rendőrök pedig az illetékes bíróságnál kezdeményezték letartóztatásának elrendelését is (police.hu).
Szerző
Frissítve: 2020.03.18. 08:31

Tűzoltók szabadították ki Bambit egy soproni kerítésből

Publikálás dátuma
2020.03.17. 19:28

Fotó: Sopron HTP / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Az állatot egy vadász segítségével, kézzel mentették meg szorult helyzetéből.
A soproni hivatásos tűzoltókat egy kerítés kapujának rácsai közé szorult őzhöz riasztották kedd délelőtt Sopronban a Vadas Jenő utcába - számolt be az esetről a katasztrófavédelem Facebook-oldalán. A tűzoltók egy vadász segítségével, kézzel szabadították ki az állatot szorult helyzetéből. Az őzet a vadász gondjaira bízták, aki rövid megfigyelés után szabadon engedte. Az állat kisebb sérüléssel megúszta a kalandot.
Szerző
Témák
Sopron tűzoltók