Ellopták az adománygyűjtő ládát egy budapesti bevásárlóközpontból

Publikálás dátuma
2020.03.21. 09:36

Fotó: police.hu
Az eset március 11-én, a XXII. kerületben történt.
Március 11-én este, 21 óra körül egy férfi egy XXII. kerületi bevásárlóközpont egyik kifőzdéjének pultjáról a rácson keresztül ellopta az adománygyűjtő ládát – írja a police.hu. A feltételezett elkövetőkről felvétel készült. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételeken látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén. 
Szerző

Kamionok ütköztek az M0-áson, több kilométeres sorban állnak az autók

Publikálás dátuma
2020.03.20. 14:12

Fotó: 0 - M1 -M3 Hírek - Információk 0-24 Facebook csoport
Egy könnyebb sérülés történt. A másik oldalon a nézelődés miatt akadozik a forgalom.
Több kilométeres torlódás alakult ki az M0-son Szigetszentmiklósnál, miután két kamion ütközött pénteken kora délután. A rendőrség a honlapján azt írta, két kamion ütközött az M0 autóút jobb pályatestén Szigetszentmiklós közelében. A balesetben egy ember könnyebben sérült, a rendőrök a külső sávot lezárták. Az Útinform azt írta, több kilométer hosszan araszol a forgalom. Az ellenkező, M1-es autópálya felé vezető oldalon ugyanott a nézelődés miatt torpan meg a kocsisor.
Szerző

Fellökött egy szabálytalanul parkoló autós egy reklamáló gyalogost, a férfi belehalt sérüléseibe

Publikálás dátuma
2020.03.20. 13:13

Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
A sértett a kocsi ajtaját akarta becsukni, mire a sofőr kétszer meglökte őt.
A Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki úgy lökte el a szabálytalan magatartását szóvá tevő sértettet, hogy a férfi halálos koponyasérülést szenvedett - derül ki az ügyészség közleményéből. A vádirat szerint a vádlott, egy 65 éves férfi 2018. július 10-én a XVIII. kerület egyik parkolójában úgy állt meg gépkocsijával a járdán, hogy a jármű és annak kinyitott ajtaja akadályozta a gyalogosok haladását. Ezt egy házaspár szóvá tette, és a házaspár férfi tagja be akarta csukni a gépkocsi ajtaját. 
Erre a vádlott szidalmazni kezdte a sértettet, majd kiszállt a gépjárműből, és kétszer meglökte a másik férfit. A lökések miatt a sértett elvesztette az egyensúlyát, és tompítás nélkül hanyatt esett, aminek következtében a feje nagy erővel az aszfalthoz csapódott.

Egy járókelő értesítette a központi segélyhívót, illetve miután a telefont átadta részére, a vádlott is beszélt a mentőkkel. A sértettet kórházba szállították és ellátták, azonban a férfi a délutáni órákban elhunyt. A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen halált okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amelyben letöltendő börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott. A főügyészség felhívta a figyelmet arra, hogy az egyszeri indulati, erőszakos cselekmények, úgy, mint egy másik ember ellökése, könnyen vezethetnek tragédiához.
Szerző