Fényszívekkel üzent a koronavírus ellen harcolóknak két budapesti szálloda

Publikálás dátuma
2020.03.21. 10:32

Fotó: Béres Márton / Népszava
A hotelekben dolgozók több emeleten keresztül úgy hagyták égve a szobák lámpáit, hogy kívülről nézve szív alak rajzolódjon ki.
Két hatalmas szív rajzolódott ki péntek éjjel a pesti Duna-parton lévő két szálloda, a Hotel Intercontinental és a Marriott falán. A hotelekben dolgozók több emeleten keresztül úgy hagyták égve a szobák lámpáit, hogy kívülről nézve szív alak rajzolódjon ki. Először, még csütörtökön az Intercontinental épületén rajzolódott ki a fényszív. A cég Facebook-oldalán üzent angolul és magyarul:
„Egy apró jel, amivel szeretnénk megköszönni mindazok kemény munkáját, akik ebben a nehéz időszakban önzetlenül segítenek. Köszönjük!”

Az üzenetet a „reménysugár” (Light of Hope) hashtaggel tették közzé.
A Mandiner akkor megszólaltatta a cég marketingigazgatóját, Kutor Krisztinát, aki a lapnak elmondta, a nemzetközi szállodalánc ezzel a szívvel szeretné megköszönni mindazok fáradozását, akik a koronavírus elleni küzdelemben részt vesznek. Így a szív az orvosoknak, ápolóknak, bolti eladóknak és kamionsofőröknek is szól, és azoknak is, akik a bajba került turisztikai ágazat megsegítésén dolgoznak.

Mentőautóban szülte meg gyermekét egy somogyi nő

Publikálás dátuma
2020.03.21. 09:18

Fotó: Népszava
A két mentőegység Szántód belterületén segítette világra a kisfiút.
Egy 38 hetes kismamához kérték a mentők gyors segítségét szerda este Nagycsepelybe. A fiatal anyuka tíz perces fájásokról számolt be, a nővel a mentésirányító egészen a mentő kiérkezéséig vonalban maradt, miközben gyors szervezésbe kezdett – közölte az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán, a hírt a 24.hu vette észre. Balatonlelle Mentőállomásról azonnal elindult a segítség, ami rövid idő alatt meg is érkezett. „Rutinos bajtársaink gyors helyszíni vizsgálat után egyeztettek az mentésirányítással és úgy döntöttek, útnak is indultak a kismamával, hogy a távolabbról érkező emelt szintű egységgel »randevúzzanak«. Szántód belterületén végül éppen időben találkoztak, a két mentőegység egy egészséges kisfiút segíthetett világra. A mentők végül az édesanyával együtt, stabil állapotban szállíthatták kórházba őket” – írják a bejegyzésben.
Szerző

Kétórás a kamionok várakozási ideje Csanádpalotánál

Publikálás dátuma
2020.03.21. 09:09
Képünk illusztráció
Fotó: ROBERT MICHAEL / AFP / dpa Picture-Alliance
A személyforgalomban a kilépő oldalon egyórás a várakozás.
Kétórásra csökkent a kamionok várakozási ideje szombat délelőttre a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. Szabó Szilvia hozzátette: a személyforgalomban a kilépő oldalon egyórás a várakozás. Az Útinform adatai szerint az M43-as autópályán a kamionsor öt kilométeres. Pénteken délután csaknem 40 kilométeres sor torlódott föl a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely előtt, a várakozási idő elérte a tizenkét órát. A román-magyar határszakaszon a rendőrség honlapján szereplő adatok szerint a gyulai közúti átkelőnél alakult ki jelentősebb torlódás, ott négy órát kell a kamionoknak várakozniuk.
Szerző
Témák
csanádpalota