Leszúrta élettársát egy tatabányai nő

Publikálás dátuma
2020.03.22. 12:47

Fotó: police.hu
A férfi életveszélyesen megsérült.
A rendőrök szombaton egy 59 éves nőt vettek őrizetbe, aki előzetes szóváltást követően megszúrta az élettársát Tatabányán - írja a police.hu. A gyanú szerint Cs. Piroska és 52 éves élettársa 2020. március 21-én az esti órákban a tatabányai szállásukon tartózkodott. A nő és a férfi alkoholt fogyasztott, miközben szóváltásba keveredett egymással.
A vita odáig fajult, hogy a nő egy késsel, a nyakszirt kulcscsont alatti részén megszúrta az élettársát.

A bejelentéstől számított öt perc elteltével a tatabányai járőrök 18 óra 45 perckor a helyszínen elfogták a tettest, akit a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállítottak. Az elsődleges megállapítások szerint a férfi életveszélyesen megsérült. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói Cs. Piroskát gyanúsítottként kihallgatták, életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetése miatt indult ellen büntetőeljárás. A rendőrség őrizetbe vette őt és kezdeményezte letartóztatását.
Szerző

Meghamisította érettségi eredményeit egy albertirsai nő

Publikálás dátuma
2020.03.22. 11:18
Illusztráció
Fotó: Népszava
Három tárgyból megbukott, de csak kettőből szeretett volna vizsgázni.
Az egyik kiskunfélegyházi oktatási intézmény vezetője 2020. február közepén feljelentést tett a helyi rendőrségen közokirat-hamisítás gyanúja miatt. Egy 25 éves nő jelentkezett az iskolában azért, hogy angol és matematika tantárgyakból érettségi vizsgát tegyen. Az albertirsai lakos egy 2015-ös keltezésű törzslappal azt próbálta bizonyítani, hogy egy másik iskolában magyar nyelv és irodalomból, történelemből és biológiából már eredményes középfokú vizsgát tett - írja a police.hu.   A benyújtott irat – a kinézete és tartalmai elemei miatt – gyanús lett az iskola titkárának, ezért megkeresték a dokumentumot állítólag kiállító iskolát. 
A válaszlevélből kiderült, hogy az igazolás hamis. A nő bár valóban a szóban forgó intézményben érettségizett, de matematika, biológia és történelem tantárgyakból elégtelen osztályzatot kapott.

A törzslap közokiratnak minősül, így a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a lányt, aki elismerte, hogy a hamisítvány tőle származik. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek.
Szerző

A padláson keresztül lopta el szomszédja tévéjét a parádsasvári tolvaj

Publikálás dátuma
2020.03.22. 09:43

Fotó: police.hu
A hozzá tartozó beltéri egységet sem felejtette ott.
Az Egri Rendőrkapitányság Pétervásárai Rendőrőrse lopás bűncselekmény miatt folytatott eljárást egy 36 éves parádsasvári lakossal szemben, akit azzal gyanúsítottak, hogy 2019. október 10-26. között a padláson keresztül bement szomszédja házába, majd onnan ellopott egy televíziót és a hozzá tartozó beltéri egységet - írja a police.hu. A rendőrök az eljárásban azonosították a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható K. Andrást, aki gyanúsítotti kihallgatásakor beismerő vallomást tett. A nyomozó hatóság a vizsgálati szakaszban a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat a napokban továbbította az ügyészségnek.
Szerző
Témák
tolvaj lopás