Orbán Viktor is részt vesz az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján

Publikálás dátuma
2020.03.23. 09:37
Pintér és Kásler Orbán Viktor sajtótájékoztatóján az Operatív Törzs ülése után
Fotó: Jani Martin / Népszava
A tájékoztató 11 órakor kezdődik.
Hétfőn is sajtótájékoztatót tart a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs. A tájékoztató ezúttal 11 órakor kezdődik, és Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz rajta. A kormány járványügyi oldalán megjelent hétfő reggeli közlés szerint újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), és újabb idős, krónikus betegségben szenvedő férfi hunyt el. A közlemény emlékeztetett rá, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.
Szerző
Frissítve: 2020.03.23. 11:49

Felfüggesztik a felújítást az M1-es autópályán

Publikálás dátuma
2020.03.23. 09:35

Fotó: Kovács Tamás / MTI
Az eddig elvégzett beavatkozásokat még befejezik, hétfőn és kedden visszabontják a kiépített terelést, utána viszont az országhatár és Budapest között mindkét irányban korlátozás nélkül lehet közlekedni.
Megszűnik a felújítás miatt érvényben lévő korlátozás az M1-es autópályán, mert április 15-ig felfüggesztik a helyreállítási munkákat a zavartalan áruszállítás és a koronavírus-járvány miatt kijelölt nemzetközi tranzitfolyosó biztosításáért – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-vel. A közleményben azt írták, hogy az eddig elvégzett beavatkozásokat még befejezik, hétfőn és kedden visszabontják a kiépített terelést, utána viszont az országhatár és Budapest között mindkét irányban korlátozás nélkül lehet közlekedni. A terelés visszabontása azonban csak időszakos korlátozások mellett valósítható meg biztonságosan, ezért a Magyar Közút az arra közlekedők türelmét és megértését kéri. Az április 15-ig tartó felfüggesztés esetleges hosszabbításról vagy eltörléséről és a munkálatok további ütemezéséről folyamatosan tájékoztatnak majd – írták. A közlemény szerint 2018-ban mintegy 15 kilométeren újult meg az M1-es autópálya, 2019-ben pedig összesen 71 kilométernyi szakaszon indult el helyreállítási munka.
Szerző

Több tízezer maszk és védőruha érkezett Budapestre

Publikálás dátuma
2020.03.23. 09:22
. Kipakolják a Wizz Air Sanghajból érkezett repülőgépének szállítmányát a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. március 23-án. A gép a koronavírus elleni védekezéshez használható védőruhából harmincezret, orvosi védőmaszkból nyolcvankétezret hozott
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Hétfőn reggel szállt le a közel 11 tonnányi orvosi eszközt szállító repülő Ferihegyen, a felszereléseket az egészségügyi dolgozók kapják meg.
Megérkeztek Budapestre a kormány által Kínából megrendelt egészségügyi védőfelszelések -jelentette az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Mint írják, A Wizz Air repülőgépével március 20-án szálltak fel azok a pilóták, akik hat országon át összesen 50 óra alatt több mint kilencezer kilométert megtéve érték el Sanghajt, hogy onnan szállítsák a rakományt Magyarországra. A közlemény alapján 
csaknem 11 tonnányi védőfelszerelésről van szó, a gép 30 050 darab védőruhát és 82 000 darab orvosi maszkot és egyéb orvosi eszközöket hozott Budapestre.

A beszerzést az ITM megbízása alapján a Semmelweis Egyetem folytatta le. A közeljövőben újabb orvosi eszközöket tartalmazó szállítmány érkezik Magyarországra. A beérkezett készleteket elsősorban az egészségügyi dolgozók fogják megkapni - derül ki a tárca beszámolójából.
Vasárnap hajnalban is egy fontos egészségügyi szállítmány landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren: a Napi.hu szerint akkor egy török cégtől hoztak a védőmaszkok gyártásához szükséges alapanyagot. 
Szerző
Frissítve: 2020.03.23. 09:35