Nyugtatóval mérgezte meg kétéves lányát egy kecskeméti nő

Publikálás dátuma
2020.03.23. 14:32

Fotó: SCIENCE PHOTO LIBRARY / AFP
A vádlott kórházban akarta tartani gyerekét, ezért pszichoaktív szert adott be neki. A kislány válságos állapotba került.
Életveszélyt okozó test sértés gyanúja miatt kéri egy kecskeméti anya letartóztatását a a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség: beszámolójuk szerint a gyanúsított a a megyei kórházban nyugtatót adott kétéves gyermekének azért, hogy kórházban tartsák a kicsit. A nyomozás eddigi adatai szerint szerint a kecskeméti nő 2020. március 20-án betegfelvételre jelentkezett kétéves gyermekével a kórházban. Várakozás közben, este hat óra körül gyógyszert adott be a kislánynak, hogy az állapotromlás miatt biztosan bent tartsák. 
Hogy a gyermeknek volt bármilyen korábbi problémája, az egyértelműen nem derül ki az ügyészségi közleményből, ám 
a beadott nyugtató hatására az eszméletét vesztette, és életveszélyes mérgezést szenvedett.

A nőt – aki beismerte a tettét – a rendőrök még aznap este őrizetbe vették, kihallgatták és kezdeményezték a letartóztatását is. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn szintén a letartóztatást indítványozta, ugyanis szerintük megalapozottan feltehető, hogy tanúk megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást. Emellett tartani lehet attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a nő a gyermekei sérelmére újabb bűncselekményt követne el. 
Szerző

Kamionbaleset miatt zárták le az M5-öst

Publikálás dátuma
2020.03.23. 08:13
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Lajosmizse mellett történt a baleset, az úttestre szóródott rakomány miatt teljes szélességében lezárták a sztrádát.
A közlekedést megbénító baleset történt hétfőn reggel az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Lajosmizse térségénél: egy kamion negyed hat körül megcsúszott, és a szalagkorlátnak ütközött. 
Senki nem sérült meg, de jármű rakománya az úttestre borult, járhatatlanná téve az autópálya érintett szakaszát. A rendőrök teljes szélességében lezárták az utat a 71-es kilométersávban. A forgalmat a 74-es kilométernél az 5-ös számú főútra terelik. Az autópályára a 67-es kilométernél – a lajosmizsei pihenőnél – lehet visszatérni, írja a police.hu.
Szerző

Halálos baleset – Autóval ütközött egy biciklis Csemőn

Publikálás dátuma
2020.03.23. 07:09
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
A kerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.
Halálos baleset történt vasárnap este a Pest megyei Csemő településen, a Fő úton – írja a police.hu. Az eddigi adatok szerint egy 52 éves helyi férfi kerékpárjával közlekedve – egyelőre tisztázatlan okból – nekiütközött egy vele szemben haladó személygépjárműnek. A biciklis a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A baleset körülményeinek vizsgálatát a Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya megkezdte.
Szerző
Témák
Csemő baleset