Korábban elvették a jogosítványát a nőnek, aki balesetet okozott Fonyódon, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott

Publikálás dátuma
2020.03.24. 11:29
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ügyészség a büntetlen előéletű, bűnösségét beismerő és azt megbánó vádlottal szemben felfüggesztett börtön, valamint vezetéstől örökös eltiltást indítványozott.
Maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozása és más bűncselekmények miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy 32 éves nővel ellen, aki vezetésre alkalmatlan pszichés állapotban okozott balesetet Fonyódon, majd segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A vádlottól pszichotikus tünetei miatt korábban elvették a jogosítványát, ennek ellenére tavaly augusztusban Fonyódon, egy strand melletti utcában a megengedettnél jóval nagyobb sebességgel közlekedett a gépkocsijával. Nekiállt előzni egy autót, melyben négyen ültek, ám közben nekiment a kikerülni akart kocsinak, s bár észrevette az ütközést, lassítás nélkül továbbhajtott – szerencsére a vétlen autó utasai közül senki sem sérült meg. Néhány száz méterrel később a nő áttért a másik forgalmi sávba, ahol három kerékpáros közeledett: ketten a biciklijüket hátrahagyva felmenekültek a járdára, a harmadikat viszont elütötte a vádlott – az elgázoltnak maradandó fogyatékossággal járó súlyos sérülései keletkeztek: eltörött az egyik sípcsontja, az egyik keze, illetve idegsérülést szenvedett –, aki ismét csak továbbhajtott a helyszínről. Azonban nem jutott messze, ugyanis kilyukadt az egyik gumija, s amikor kompenzálni próbált, túlkormányozta a kocsit, s beleállt a partoldalba. A nő a kocsit hátrahagyva eltűnt, ám a rendőrök még aznap este előállították. Az ügyészség a büntetlen előéletű, bűnösségét beismerő és azt megbánó vádlottal szemben felfüggesztett börtön, valamint vezetéstől örökös eltiltást indítványozott a vádiratban.
Szerző

Letartóztattak egy férfit rablás és szexuális erőszak miatt Tolna megyében

Publikálás dátuma
2020.03.24. 10:24
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A gyanúsított 2018-ban szabadult hatéves fegyházbüntetéséből. A járási ügyészség szerint fennáll a bűnismétlés veszélye, és tartani lehet szökésétől is.
Egy hónapos letartóztatásba helyezett a Szekszárdi Járásbíróság egy 44 éves férfit, aki kirabolt és szexuálisan bántalmazott egy védekezésre képtelen embert a Tolna megyei Pálfán – közölte a Tolna Megyei Főügyészség. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított március 20-án fát aprított a betegsége miatt nehéz munkára képtelen sértett udvarán, majd a kocsmában nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott. Elhatározta, hogy pénzt szerez a beteg férfitől, ezért este visszament hozzá. Többször ököllel fejen ütötte a sértettet, és azzal fenyegette, hogy megöli. A sértett átadta a pénztárcáját, amelyből a támadó 50 ezer forintot vett el, ezután a tiltakozó és védekezni igyekvő sértettet szexuálisan is bántalmazta, miközben késsel fenyegette – írták. A sértett súlyos sérülést szenvedett. A Paksi Rendőrkapitányság még aznap este őrizetbe vette az elkövetőt, akit a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással, súlyos testi sértéssel, valamint szexuális erőszakkal gyanúsítanak. A férfi 2018-ban szabadult hatéves fegyházbüntetéséből, a járási ügyészség szerint fennáll a bűnismétlés veszélye, és tartani lehet szökésétől is. A járásbíróság a veszélyhelyzet miatt távmeghallgatás keretében tartott ülést, és rendelte el hétfőn a gyanúsított letartóztatását április 23-áig – közölte a főügyészség.

Nyugtatóval mérgezte meg kétéves lányát egy kecskeméti nő

Publikálás dátuma
2020.03.23. 14:32

Fotó: SCIENCE PHOTO LIBRARY / AFP
A vádlott kórházban akarta tartani gyerekét, ezért pszichoaktív szert adott be neki. A kislány válságos állapotba került.
Életveszélyt okozó test sértés gyanúja miatt kéri egy kecskeméti anya letartóztatását a a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség: beszámolójuk szerint a gyanúsított a a megyei kórházban nyugtatót adott kétéves gyermekének azért, hogy kórházban tartsák a kicsit. A nyomozás eddigi adatai szerint szerint a kecskeméti nő 2020. március 20-án betegfelvételre jelentkezett kétéves gyermekével a kórházban. Várakozás közben, este hat óra körül gyógyszert adott be a kislánynak, hogy az állapotromlás miatt biztosan bent tartsák. 
Hogy a gyermeknek volt bármilyen korábbi problémája, az egyértelműen nem derül ki az ügyészségi közleményből, ám 
a beadott nyugtató hatására az eszméletét vesztette, és életveszélyes mérgezést szenvedett.

A nőt – aki beismerte a tettét – a rendőrök még aznap este őrizetbe vették, kihallgatták és kezdeményezték a letartóztatását is. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség hétfőn szintén a letartóztatást indítványozta, ugyanis szerintük megalapozottan feltehető, hogy tanúk megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást. Emellett tartani lehet attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a nő a gyermekei sérelmére újabb bűncselekményt követne el. 
Szerző