Szabó Tímea;párbeszéd;feljelentés;

2020-03-24 11:46:07

Szabó Tímea feljelentést tesz a fideszes képviselő miatt, aki otthagyta az önkéntes karantént, és megjelent a Parlamentben

„Ha minket megfertőz, mi további százakat fertőzhetünk meg, fontos kórházi kapacitásokat lefoglalva az ő felelőtlensége miatt” – hangsúlyozta a Párbeszéd frakcióvezetője.

Szabó Tímea feljelentést tesz Bíró Nagy László fideszes képviselő ellen járványügyi szabályszegés miatt – ezt a Párbeszéd frakcióvezetője a Facebook-oldalán közölte.

Szabó Tímea a bejegyzésben azt írta: „elfogadhatatlan, hogy a szegedi képviselő 7 nap után elhagyta a karantént, és százakat veszélyeztetve bejött hétfőn a Parlamentbe, és órákig ott ült közöttünk! Ha minket megfertőz, mi további százakat fertőzhetünk meg, fontos kórházi kapacitásokat lefoglalva az ő felelőtlensége miatt.”

Hozzátette: B. Nagy László „üzent” neki, hogy a társadalom iránti felelősség miatt ment be a Parlamentbe. „Az ember esze megáll! A felelősség ott kezdődik, hogy betartjuk a karantén szabályait! Ebből is látszik, hogy hazudik Orbán, amikor azt mondja, hogy az emberek biztonsága az első. Nem, nekik az a legfontosabb, hogy a korlátlan hatalmuk bebiztosításához meglegyen a kétharmad. Ezért bárkit és bármit beáldoznak” – írta Szabó Tímea.