koronavírus;

2020-03-25 14:27:16

Ismerősöktől, szülőktől kér védőfelszerelést a gyerekorvos – permetezőmaszkot már kapott

Miközben a kormány minden nap azt ismételgeti, hogy van elég védőfelszerelés, egy nagykanizsai gyerekorvos végső kétségbeesésében egy Facebook-bejegyzésében ismerőseitől, szülőktől kért segítséget.

„Védőfelszerelést beszerezni hetek óta hiába próbálunk az orvosi rendelő számára! Megfelelő maszk, védőszemüveg és védőruha hiányában bármikor megfertőződhetek és nem dolgozhatok heteken át. Önök pedig orvos nélkül maradhatnak. Ezért kérem Önöket, akinek van otthon akár 1-1 darab felesleges FFP3 minőségű maszkja, amit számomra át tud adni, tegye meg! Az árát kifizetem.” – írta a Facebookon egy nagykanizsai gyerekorvos.

Megkerestük a doktort, aki elmondta, három betegétől kapott maszkot, például olyat, amit eredendően permetezéshez lehet használni, s többektől kapott ígéretet, hogy további védőfelszerelést juttatnak el hozzá. Az államtól azonban még mindig nem kaptak segítséget, leszámítva azt a három, FFP1-es – vagyis nem megfelelő szűrésű – maszkot, amelyet a járvány kezdetekor kiosztottak a háziorvosoknak.

Azokból a védőfelszerelés-szállítmányokból sem jutott nekik, amelyeket a miniszterelnök jelentett be hétfőn, egyelőre nem is kaptak értesítést, mikor számíthatnak rájuk.