Előfizetés

2961-szer kereste telefonon volt barátnőjét a 18 éves zaklató

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.26. 17:05
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Másfél hónapon belül.
A vád szerint egy 18 éves Nógrád megyei fiatalember másfél hónapon keresztül rendszeresen háborgatta volt barátnőjét - írja az ügyészség. A vád szerint a fiatalok 2019 szeptemberétől szerelemi kapcsolatban álltak egymással, azonban november elején a lány szakított a vádlottal, amit egyértelműen a tudomására is hozott. A fiú azonban nem tudott ebbe belenyugodni, és továbbra is kapcsolatba akart lépni volt barátnőjével. Ennek érdekében 2019. november elejétől december közepéig napi rendszerességgel, naponta többször is, összesen 2961 alkalommal hívta őt telefonon, illetve küldött sms-t neki. Ezen kívül személyesen is igyekezett a lánnyal annak akarata ellenére kapcsolatot teremteni. Amikor volt barátnője munkába ment, megfigyelte őt, az esti órákban pedig becsöngetett a lakásába, ezzel a sértett magánéletébe, mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozott. A Balassagyarmati Járási Ügyészség zaklatás vétsége miatt emelt vádat a fiú ellen.

Megölhette élettársát, majd öngyilkos lett egy férfi Kiskunházán

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.26. 14:35
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A holttestekre a feltételezett tettes apja talált rá, ő értesítette a rendőröket is.
Egy idős férfi tett bejelentést a rendőrségre 2020. március 26-án reggel, mivel holtan találta a fiát és annak élettársát Kiskunházán. 
A nyomozás eddigi adatai szerint a 44 éves férfi kiskunfélegyházi otthonában olyan súlyosan bántalmazta 45 éves élettársát,  hogy az áldozat belehalt sérüléseibe - majd az elkövető is öngyilkos lett. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit - írja a police.hu.   Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Fertőzöttekről írt egy abonyi fiú, rendőrök kopogtattak nála

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.26. 08:19

Fotó: police.hu
A 18 éves fiatal bejegyzése százakhoz juthatott el, mire kiderült, hogy a hír nem igaz.
Rémhírterjesztés bűntette miatt indult eljárás egy 18 éves abonyi fiú ellen, aki március 18-án arról posztolt „az egyik legnagyobb közösségi oldalon”, hogy a Pest megyei város egyik részén megjelent a koronavírus, és mindenkinek félnie kell A villámgyorsan terjedő ellenőrizetlen hírről kiderült, hogy nem igaz, ám a több tucatnyi megosztás eredményeképpen addigra már rengeteg emberhez eljuthatott. A fiút rendőrök vitték el, majd a ceglédi kapitányságon ki is hallgatták; itt beismerő vallomást tett, de elmondta, hogy sajnálja a történteket, és nem gondolt bele, mekkora bajt okoz bejegyzésével.
Mindez nem különösebben hatotta meg a nyomozókat, akik a napokban lezárták az ügyet, és vádemelési javaslattal küldték tovább az illetékes ügyészségnek (police.hu).