Megtámadta a postásnőt egy marcali asszony

Publikálás dátuma
2020.03.27. 14:31
Képünk illusztráció
Fotó: Röhrig Dániel / Népszava
A sértett viszont baltanyéllel ütött vissza.
A Marcali Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben, aki előbb összevitatkozott, majd megtámadott egy postást egy Marcali környéki faluban - írja az ügyészség. A vád szerint a vádlott 2019 szeptemberében az utcán összetalálkozott a postásként dolgozó és éppen küldeményeket kézbesítő sértettel, akivel vitatkozni kezdett, mert 
– állítása szerint – a sértett nem kézbesítette rendesen a leveleit.

A két nő között ekkor tettlegesség nem történt, de néhány órával később újra összefutottak. A vádlott ekkor már jóval indulatosabb volt, és felszólította a sértettet, hogy álljon meg a kerékpárjával, aminek a postás nem tett eleget, mert folytatni akarta a munkáját. A vádlott ekkor elállta a sértett útját, és kiabálva, támadóan megindult felé azért, hogy megkarmolja az arcát. A sértett azonban magánál tartott egy baltanyelet, amivel védekezésként ráütött a vádlott kezére. Ettől a vádlott még agresszívabb lett, dulakodni kezdett a sértettel, és meg is sebesítette a kézfejét. Két szemtanú a sértett segítségére sietett, akinek így komolyabb sérülése nem keletkezett. Az ügyészség a vádlottal szemben börtön fokozatú – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztést indítványozott azzal, hogy amennyiben a bűnösségét az előkészítő ülésen beismeri, a bíróság a szabadságvesztés tartamát egy év négy hónapban állapítsa meg.
Szerző

15 mázsa dinnyét lopott el a földről egyetlen bátaszéki férfi a gyanú szerint

Publikálás dátuma
2020.03.26. 21:21
Képünk illusztráció
Fotó: Daisuke Uragami/Yomiuri / The Yomiuri Shimbun / AFP
Csak tippelünk, de valószínűleg teherautóval, több fordulóval.
Egy szedresi férfi feljelentést tett 2019. július 23-án ismeretlen tettes ellen, miután elloptak körülbelül 15 mázsa dinnyét a földjéről - írja a police.hu. Az eset miatt a Szekszárdi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást. A nyomozás kiderítette, hogy a lopással összefüggésbe hozható egy 31 éves bátaszéki férfi, akit a rendőrök elszámoltattak, majd gyanúsítottként hallgattak ki lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A szekszárdi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban elküldték az ügyészségnek.  
Szerző
Témák
lopás dinnye

Az emberölést bevallotta, a kutya megverését tagadja a VII. kerületi gyilkos

Publikálás dátuma
2020.03.26. 19:02
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A részletekre már nem emlékszik.
Bevallotta bűnösségét az a 28 éves sátoraljaújhelyi férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a 49 éves főbérlőjét tavaly januárban, a VII. kerületben, egy István utcai lakásban. B. János Norbert azt viszont következetesen tagadja, hogy bántotta a volna a lakásban lévő kiskutyát - tudta meg a 24.hu. A férfi a folytatólagos gyanúsítotti kihallgatása során lényegében elismerte a gyilkosságot, a részletekre azonban már nem emlékezett.   Az áldozat elszenesedett holttestére a tűzoltók találtak rá az egyik emeleti lakásban. A lakásban egy ágy égett, amit gyorsan el is oltottak. Mivel több helyiségben is vér volt, azonnal értesítették a rendőröket. A BRFK fél órán belül elfogta a bérlőt és gyanúsítottként hallgatta ki különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és állatkínzás miatt. A bíró pedig villámgyorsan le is tartóztatta a férfit. Mivel a kényszerintézkedés törvényes indokai továbbra is fennállnak, ezért a Fővárosi Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatásának két hónappal történő meghosszabbítását. Ezt a nyomozási bíró el is rendelte.
Szerző