1,6 millióval a zsebében, menekülés közben kapcsolták le a rendőrök az unokázós csalót (videó)

Publikálás dátuma
2020.03.29. 09:52

Fotó: police.hu
Unokázós legendával csalta ki egy idős megtakarított pénzét, de nem sokáig örülhetett a zsákmánynak.
A Pest megyei nyomozók 2020. március 26-án kora délután Dunaharasztin állták útját egy autóval menekülő csalónak - írja honlapján a rendőrség. Egy egyelőre ismeretlen tettes nem sokkal azelőtt felhívott egy 73 éves helyi férfit és 1,6 millió forintot csalt ki tőle azzal a mesével, hogy fia balesetet okozott és sürgősen pénzre van szüksége. Az összegért az isaszegi K. Dávidot küldte, aki át is vette az időstől a bélelt borítékot, majd igyekezett volna odébb állni, ám a rendőrök egy lámpás kereszteződésnél elvágták menekülési útvonalát. Miután elfogták, a pénzt hiánytalanul ugyanott találták, ahová nem sokkal azelőtt elrejtette, a nadrágzsebében. A lefoglalt bankjegyeket visszaadták a sértettnek.
Az azóta letartóztatott 31 éves férfi ellen csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya azt is vizsgálja, hogy ki vagy kik a tettestársai a bűncselekmény elkövetésében. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya több mint egy éve indította útjára „Bontsa a vonalat” kampányát, amely az ilyen típusú csalások megismerésére, a módszer minél szélesebb körben való terjesztésére hivatott, valamint tanácsokkal látja el a potenciális sértetti körbe tartozókat és hozzátartozóikat. Az idősek, szépkorúak jóhiszeműségét, együttérzését kihasználó, közlekedési balesetre hivatkozva csalással kísérletezők a közelmúltban többször kaptak nem várt választ: „Adjon hálát az Úrnak, hogy nem lett semmi baja!”, „Az én fiamnak van casco-ja, majd az lerendezi!” – majd bontották a vonalat. A hívott fél leghalványabb kétkedése is elriasztja a próbálkozót, ahogyan erre is akadt már számos példa. Ne higgyenek a mesének, nem árt a gyanakvás! -  hívja fel a figyelmet a rendőrség.
Szerző
Frissítve: 2020.03.29. 12:37

Tíz kiló speed lapult az újpesti díler szatyraiban (videó)

Publikálás dátuma
2020.03.28. 15:25
Közel tíz kiló amfetamin lapult a szatyrok
Fotó: police.hu
Rendőrök várták a több tízmilliós drogszállítmánnyal hazaérkező férfit.
Nagy tételben amfetamint áruló dílerről kaptak információt a fővárosi rendőrök, akik március 26-án, csütörtökön délelőtt le is csaptak a gyanúsítottra. A BRFK kábítószeres bűnözés elleni osztályának nyomozói újpesti lakása előtt várták a 36 éves férfit: az autóval érkező B. Zsoltot lefogták, majd átkutatták a kocsit is, melyből tescós szatyrokba rejtve közel 10 kiló amfetamin, vagyis speed került elő.
A rendőrök lefoglalták B autóját, és kábítószer-kereső kutya segítségével átvizsgálták az újpesti lakást is. A házkutatás során további egy kilogramm amfetamint, 31 gramm kábítószergyanús zöld, növényi törmeléket, kábítószer adagolásához használt eszközöket – mérlegeket, tasakokat, őrlőt –, több mint ötmillió forintot és valutát találtak. A lefoglalt amfetamin feketepiaci értéke meghaladja a 28 millió forintot. Az újpesti férfit kábítószer-kereskedelem gyanújával hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására  is - írja a police.hu.
Szerző

Temetésről hazaérve fogott betörőt apa és fia Mogyoródon

Publikálás dátuma
2020.03.28. 10:46
Több millió forinton hasalt a Mogyoródon elfogott betörő
Fotó: police.hu
A rajtakapott tolvaj egy csavarhúzóval kezdett fenyegetőzni, gyorsan a földön találta magát.
 Temetésről tért haza szülei otthonába egy mogyoródi férfi, amikor az előzőleg kulcsra zárt ajtót résnyire nyitva találta. Belépve felfordulással, szétdobált holmikkal szembesült, majd az egyik szobából egy idegen lépett ki - kezében egy csavarhúzóval. Eközben betoppant a tulajdonos apja is, és és fiával együttes erővel földre vitték az előbb a szerszámmal fenyegetőző, majd az ablakon menekülni próbáló betörőt. Addig tartották sakkban, amíg a rendőrök megérkeztek. Mikor a járőrök megbilincselték, derült ki, hogy 
a lebirkózott ismeretlen közel öt millió forinttal teletömött borítékokon és zacskókon hasalt, amiket valószínűleg a lakásból szedett össze

– írja a police.hu. A 49 éves, vas megyei származású, de Győrből stoppal érkező K. Miklós találomra választotta ki a települést és a házat is, amelynek egyik ajtaját a hátizsákjából elővett feszítővassal nyomta be, a másikat egyszerűen berúgta, miután kopogására senki nem felelt. K. Miklós ellen lopás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt-folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. A férfi rendőrségi indítványra letartóztatásba került.
Szerző