egészségügyi dolgozók;koronavírus;Bocuse d'Or;

2020-03-31 11:44:04

A Bocuse d'Or séfjei főznek az egészségügyi dolgozóknak

Felajánlásokkal segíti a koronavírus-járvány idején az egészségügyi dolgozók étkeztetését több magyarországi élelmiszeripari vállalat és áruházlánc.

Keddtől a járvány végéig, de húsvétig biztosan naponta friss, meleg étel főzésével és kiszállításával támogatja az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a SOTE Sürgősségi Betegellátó és a Fejér megyei Szent György Kórház dolgozóit a Magyar Bocuse D'Or Akadémia. Többek között Széll Tamás, Szulló Szabina, Pohner Ádám és Hamvas Zoltán is vállalta, hogy a szakmájuknak megfelelő beosztásban részt vesznek a programban. A jó ízű, házias ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, a főzéshez a helyszínt, eszközparkot és csomagolást a METRO Kereskedelmi Kft. biztosítja; az ételek a Dining Guide közreműködésével jutnak el az intézményekbe – olvasható a szervezők közleményében. 

A Nestlé világszerte 10 millió svájci frankkal támogatja karitatív szervezetek, köztük a Nemzetközi Vöröskereszt munkáját, magyar leánycége pedig külön, mintegy 100 millió forint értékű adománnyal segíti a nehéz helyzetbe kerülőket és az egészségügyi dolgozók erőfeszítéseit.

A Nestlé Hungária a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek felajánlott szezonális termékekkel és 12 tonna húsvéti csokoládéval szeretné könnyebbé tenni a rászoruló családok hétköznapjait, de az egészségügyi dolgozók és a Magyar Vöröskereszt munkáját is támogatja termék- és pénzadományokkal.

A SPAR Magyarország áruházlánc előrecsomagolt szendvicsekkel és 1,5 millió forint adománnyal támogatja az Etesd a Dokit! civil kezdeményezést, amely naponta több mint 100 egészségügyi dolgozó meleg ebédjéről gondoskodik ellenszolgáltatás nélkül.

Keve Márton séf és csapata az Easy Wine Budapest Bisztróban napi 100 adag meleg ebédet készít a Szent László Kórház dolgozóinak. Az összefogás operatív feladatainak ellátására egy komplett stáb állt fel, többek között a Borganika, az Easy Wine és a Menedékház Alapítvány csapatából és önkénteseiből.

A Bonduelle Magyarország zöldségkonzervekkel segíti a kimerült egészségügyi dolgozókat: a vállalat mintegy ezer kukorica-, borsó-, bab- és egyéb zöldségkonzervet ajánlott fel a Szent László Kórház dolgozóinak, valamint a Démétér Ház lakóinak, azaz gyógyulási folyamatban járó, csontvelő-transzplantáción átesett gyerekeknek. Az adományozáson felül a Bonduelle további fuvarokat tervez annak érdekében, hogy kellő időtartamra lássák el a kórház dolgozóit, valamint a Démétér Ház lakóit egészséges alapanyagokkal.