Előfizetés

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kaphat a férfi, aki kirabolta és megölte idős dabasi ismerősét

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.01. 09:56
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
A sértett lakása padlóján halt meg.
A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség életfogytig tartó szabadságvesztés helybenhagyását indítványozta az ismerősét megölő férfi ügyében - derül ki az ügyészség közleményéből. A Budapest Környéki Törvényszék első fokon életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azt a fogvatartásban lévő középkorú férfit, aki eladósodása miatt, pénzszerzés érdekében 2018 márciusában bement 70 éves ismerőse dabasi házába, és ott a sértettet súlyosan bántalmazta, megkötözte, majd kutatás után mintegy 1,7 millió forinttal távozott.
Az idős sértett – számos elszenvedett sérülés következtében – a lakása padlóján hunyt el.

A fellebbezési eljárásban a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a kiszabott fegyházbüntetést hagyja helyben, és letartóztatását szökése, elrejtőzése megakadályozása érdekében a másodfokú döntés kihirdetéséig tartsa fenn.

Azért verte kétéves kisfiát a nyírábrányi apa, hogy hagyja abba a sírást

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.01. 09:45

Fotó: illusztráció / Shutterstock
A férfi felfüggesztett börtönbüntetést is kaphat.
A Debreceni Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki nem bírta elviselni a gyermeksírást, ezért a fiát kétszer is megverte - írja az ügyészség. A vádlott és élettársa, valamint két kiskorú gyermekük együtt élnek a nyírábrányi tartózkodási helyükön.
2019. június 26-án reggel a kétéves gyermek felébredt és sírni kezdett, mivel éhes volt. Az apát idegesítette a gyereksírás, ezért kétszer megütötte a kisfiú arcát azért, hogy hagyja abba a sírást.

Rövid idő elteltével a gyermeket az asztalhoz ültette, amikor a kisfiú ismét sírni kezdett. Ezen a vádlott újra feldühödött, majd közepes erővel négyszer megütötte a gyermek hátát. Ezután a kisfiú még jobban sírt. Ezt észlelve az anya a gyermek védelmére kelt, és megakadályozta azt, hogy a vádlott a kisfiút tovább bántalmazza. A gyermek a bántalmazás miatt deréktájon és a hátán 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. Figyelemmel a sérült testtájékra, az elkövetés módjára, intenzitására, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.
A kiskorú gyermek a büntetőjog szerint védekezésre képtelen személynek minősül.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Összeomlás Szekszárdon, kávéautomatát püfölő férfit fogtak el a rendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.03.31. 16:18

Fotó: Shutterstock
Az őrjöngő vásároló a kapitányságon már azt mondta, csak kicsit erősebben nyomta meg a gombot.
Egy kávéautomatákat üzemeltető cég alkalmazottja tett bejelentést 2020. március 30-án a délelőtti órákban, hogy a Szekszárdon, a Széchenyi utcában kihelyezett gép mellett egy férfi kiabál, és az automatát üti,  a berendezés plexije több helyen is megrepedt. A rendőrök a bejelentést követő néhány percen belül a helyszínre értek, ahol elfogtak egy 42 éves alsótengelici lakost.
A férfit garázdaság vétségének gyanújával hallgatták ki a helyi kapitányságon. A rendőröknek már azt mondta, hogy nem ütötte meg a kávéautomatát, csak erősebben nyomta meg annak gombját, mert nem adta ki a kávét, amit szeretett volna. Az eset kapcsán nyomozást indítottak, írja a police.hu.