Előfizetés

Felüljáró alá szorult egy 14 tonnás munkagép Kőbányán (fotók)

MTI
Publikálás dátuma
2020.04.01. 19:40

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A műszaki mentés idejére a Hungária körutat is lezárják a Stadionok irányába.
Vasúti felüljáró alá szorult egy teherautó rakománya Kőbányán, a mentés idejére a Könyves Kálmán körutat lezárták - közölte a Budapesti Közlekedési Központ szerda délután a Facebook-oldalán. A műszaki mentés idejére a Hungária körütat is lezárták a Stadionok irányába.  A baleset az Árpád híd felé történt a Kőbányai út után. Tart a műszaki mentés, az érintett útszakaszt lezárták. Torlódásra kell készülni - hívták fel a figyelmet. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője később elmondta: egy vontatott 14 tonnás munkagép szorult be a felüljáró alá. A tűzoltódaru már úton van a helyszínre. A műszaki mentés idejére a Hungária körutat is lezárják a Stadionok irányába.

Lezuhant a szikláról egy turista Pilisszentkereszten

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.01. 17:28
Boldog Özséb kilátó
Fotó: Solymári / Wikpedia
A férfit súlyos végtagsérülések miatt helyszíni ellátás után baleseti osztályra szállították.
Lezuhant a szikláról egy turista Pilisszentkereszten szerdán - közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. A baleset a Boldog Özséb kilátó közelében történt. Elmondása szerint a férfi 2 métert zuhant. Olyan helyre esett, ahol csak gyalogosan lehetett megközelíteni. A balesethez a szentendrei hivatásos és a pomázi önkormányzati tűzoltók vonultak, az egységek a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálattal közösen mentették ki a férfit. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője azt közölte: a férfit súlyos végtagsérülések miatt helyszíni ellátás után baleseti osztályra szállították. 

Háromszor vert meg egy hódmezővásárhelyi társaság egy szomszédot egyetlen nap alatt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.01. 15:29
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi életveszélyes állapotban került kórházba.
A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi férfival és barátjával szemben, akik tavaly októberben többször bántalmaztak egy férfit - derül ki az ügyészség közleményéből. A vádirat szerint a vádlott 2019. október 12-én kerti partit szervezett a társasház udvarán, ahol barátaival együtt nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott. Délután a vádlott és a sértett között szóváltás alakult ki. A vádlott arcon ütötte a sértettet, aki emiatt vérző orral a földre került, majd felkelve a városba indult. A vádlott egy barátjával cigarettáért ment, és amikor meglátták az utcán sétáló sértettet, odaléptek hozzá, combon rúgták, majd az ismételten földre kerülő férfit arcon ütötték. Az ekkor kisebb sérüléseket szenvedő sértett további bántalmazásának a vádlottak egy ismerőse vetett végett, aki elrángatta őket onnan. Este a folytatódó kerti partin a vádlottak elhatározták, hogy megleckéztetik a sértettet. Egyikük fejére maszkot húztak, és bekopogtattak hozzá. A sértett védekezésül egy késsel a kezében nyitott ajtót, mire a vádlottak mellkason rúgták, arcon ütötték és a földre vitték őt, majd a mellkasára térdeltek. Ezt követően a sértettet a földön hagyva távoztak. 
A sértett az utolsó bántalmazáskor bordatöréseket, és ezzel összefüggésben a mellhártya sérülését, valamint légmellet és tüdőbevérzést szenvedett el, amely közvetett életveszélyes állapotot eredményezett.

Másnap az ismerősei az állapotát látva mentőt hívtak hozzá, és életveszélyes állapotban került a kórházba. A vádlottakkal szemben az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat. A vádemeléskor szabadlábon védekező vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.