Kutyája miatt késeltek halálra egy fiatal férfit Budapesten

Publikálás dátuma
2020.04.06. 07:20
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A háromfős társaság gyorsan kinézte magának az apró házi kedvenccel felszálló áldozatot, előbb a kutyát, majd gazdáját kezdték piszkálni.
Apró termetű kutyája miatt válhatott célponttá a 25 éves Gábor, akit péntek éjjel késeltek halálra az Orczy téren, egy villamoson – írja a Blikk.
A lap szerint fiú a kis pincserrel és legjobb barátjával, Márkkal (24) tartott hazafelé a villamoson, amikor felszállt a két férfi és egy nő.    Az egész egy perc alatt játszódott le, két megálló közt. Ahogy az a három ember felszállt, kiszúrták maguknak Gábort, elkezdték bökdösni a kutyát, piszkálni az orrát – idézte fel a történteket az újságnak nyilatkozó Márk. – Gábor kérte őket, hogy hagyják békén a kutyát, erre az egyik fickó meglökte, majd leköpte. Amikor a védelmére keltem, engem is megütöttek, majd az egyikük kést rántott és Gáborba szúrta. Próbáltam segíteni, Gábor annyit  nagyon szomjas, nem kap levegőt, és meg fog halni. Az áldozat sebét legjobb barátja próbálta elszorítani, hiába.
A rendőrség már a gyilkosság után húsz perccel, bravúros gyorsasággal elfogta a tetteseket. A nyomozás során kiderült, hogy L. János (43) szúrta meg a férfit. Őt két kilométerrel odébb, a MÁV-lakótelepen fogták el. Társa, D. Károly (25) bűnsegédként vett részt a bűncselekmény elkövetésében, míg D. Évát (28) bűnpártolással gyanúsítják. A rendőrség kezdeményezte mindhármójuk letartóztatását. 
A Kőbányai úton, a 28-as villamos vonala mentén tucatnyi mécses lángja lobog. Többen virágcsokrot is vittek Gábor emlékére. A fiatalember szülei Írországban élnek, most úton vannak hazafelé. Közben az áldozat kedvence, Pepsit is kerestetik, mert a kis nőstény kutya világgá szaladt ijedtében.  (Update: Pepsit állatvédők megtalálták, már családjánál van)
Szerző
Frissítve: 2020.04.17. 14:11

Megölte egyéves kislányát egy nő Budapesten

Publikálás dátuma
2020.04.05. 20:19

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Megölte egyéves kislányát egy nő Budapesten, majd feladta magát a rendőrségen - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A tájékoztatás szerint egy 38 éves budapesti nő vasárnap délután bement a BRFK központi panaszirodájába és elmondta, hogy XVIII. kerületi, Havanna utcai lakásában szombaton megölte egyéves kislányát. A rendőrök a nő lakásában megtalálták a kislány holttestét. A nőt a panaszirodában elfogták. A BRFK emberölés gyanúja miatt indított eljárást a nő ellen és megkezdték a nyomozást a gyilkosság körülményeinek tisztázására - tették hozzá.
Szerző
Frissítve: 2020.04.05. 20:25

Nem kapott italt a boltban a részeg, erre megverte az eladónőt és még a bevételt is elvitte

Publikálás dátuma
2020.04.05. 09:19

Fotó: police.hu
Perceken belül elkapták.
A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya súlyos testi sértés és kifosztás miatt indított eljárást egy 55 éves helyi lakossal szemben - írja a police.hu. A férfi 2020. április 3-án késő délután betért egy ital- és dohányboltként működő ráksi üzletbe. Az eladó tájékoztatta, hogy az időpontra tekintettel szeszes itallal már nem szolgálhatja ki, amitől az amúgy is ittas férfi feldühödött, és a nő sálját megragadva fojtogatni, valamint bántalmazni kezdte őt. A sértett a földre esett, amit a támadó kihasználva az üzlet kasszájából a bevétel egy részét eltulajdonította. Az utcára menekülő nő a bolt előtt kért segítséget. A járókelők az eladót biztos helyre kísérték, a férfit pedig a rendőrök kiérkezéséig feltartották. A körzeti megbízottak a feltételezett elkövetőt perceken belül elfogták és előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók L. Imrét kifosztás és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd - őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.
Szerző
Témák
rablás