Volt kulcsa, de inkább ököllel szétverte az ajtót a debreceni férfi

Publikálás dátuma
2020.04.27. 10:50

Fotó: Shutterstock
Akkora lyukat ütött rajta, hogy azon keresztül be tudott jutni a lakásba.
A rendőrségre 2020. április 26-án 15 óra 30 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy egy debreceni társasház folyosóján dühöng, kiabál egy ott lakó. A rendőrök perceken belül a helyszínre mentek, és azt tapasztalták, hogy egy férfi a saját albérletének ajtaját ököllel úgy szétverte, hogy gyakorlatilag be lehetett lépni a lakásba a megrongált nyílászárón keresztül - írja a police.hu. Az egyenruhások előállították a férfit, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A 38 éves helyi lakos kihallgatásán elmondta, hogy a párjával összeveszett, majd lement a boltba, és mire visszaért, be volt zárva az ajtó.
A férfi beismerte, hogy ugyan volt nála kulcs, de meg se próbálta azzal kinyitni az ajtót. Inkább ököllel nekiesett, és addig ütötte, amíg akkora lyuk nem lett rajta, hogy be tudott menni a lakásba.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.
Szerző

Elütöttek egy őzet Józsefvárosban

Publikálás dátuma
2020.04.27. 10:35

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Egyelőre nem tudni, honnan került az állat a városba.
Elgázoltak egy őzbakot a VIII. kerületi Kálvária téren. Az állat hétfőn, nem sokkal 6 óra után ugrott egy autó elé. A vad az ütközést nem élte túl, a Baleset-megelőzés Facebook-oldala szerint „a helyszínelés zajlik, egyelőre nem tudni, hogy honnan kerülhetett a belvárosba az őz”.

Bitcoinnal vett kábítószert a darkneten a kaposvári kollégista

Publikálás dátuma
2020.04.27. 09:49
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Behozatallal elkövetett kábítószer birtoklása miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy 21 éves férfi ellen, aki egy kaposvári kollégiumból több alkalommal rendelt kábítószert magának.
A vádlott tavaly januárjában kezdett el egy darknetes vásárlói oldalról kábítószereket rendelni magának, melyekért bitcoinnal fizetett. Négy hónap alatt ötször rendelt, ám a Hollandiában feladott csomagokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága a ferihegyi repülőtéren mindannyiszor ellenőrizte, így nem jutott el hozzá a kábítószer, melynek hatóanyagtartalma meghaladta a csekély mennyiség felső határát. A kollégistát végül a rendőrök elfogták, kábítószer gyorstesztet végeztek rajta, ami több drogra is pozitív eredményt mutatott. Az ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben – aki az eljárás alatt elterelésen is részt vett – felfüggesztett börtönt indítványozott a vádiratban.
Szerző