Előfizetés

Emésztőaknába esett egy két év körüli kisfiú Szegváron

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.04.29. 20:31
Képünk illusztráció.
Fotó: police.hu
A gyermeket mentőhelikopterrel szállították kórházba.
Emésztőaknába esett egy két év körüli kisfiú szerdán Szegváron, a gyermeket tűzoltók mentették ki - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t. Molnár Krisztina elmondta, a gyermek édesanyja kért segítséget. A tűzoltók létrán másztak le a használaton kívüli, 3-4 méter mély aknába, és kiemelték a gyermeket, akit átadtak a mentőszolgálatnak. A delmagyar.hu helyszíni beszámolója szerint a kisfiút mentőhelikopterrel vitték kórházba. A lap úgy tudja, hogy az aknában nem volt szennyvíz. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabó Szilvia közölte, az ügyben a rendőrség ismeretlen tettes ellen, gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt indított eljárást.

Zsemlemorzsa miatt torlódott fel a kocsisor több kilométeren át az M0-son

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.04.29. 19:22
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Szerencsére senki nem sérült meg balesetben.
Zsemlemorzsa borult az úttestre, torlódásra kell számítani az M0-s autóúton Budapesten - közölte Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerda este az MTI-vel. A rendőrség a honlapján azt írta: a XVII. kerületnél, az M0-ás autóút 55-ös kilométerénél történt a közlekedési baleset 17 óra 10 perckor. Egy járműszerelvény élelmiszerrakománya az úttestre hullott. Senki nem sérült meg, a baleset anyagi kárral járt. Közölték, hogy a helyszínelés és műszaki mentés idejére sávzárásra és torlódásra kell számítani.       Az Útinform a honlapján azt írta, a forgalom csak a belső sávon haladhat, több kilométeres a torlódás. 

A nemi szervén is megkéselte bántalmazó férjét egy nő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.04.29. 17:53
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi addigra már össze-vissza verte és szúrta feleségét.
Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolt meg egy férfit, aki késsel bántalmazta feleségét - írja az ügyészség. A vádirat szerint a férfi 2018. június 1-jén szabadult korábbi letartóztatásából. Ezután elment feleségéhez, aki befogadta őt a Komárom-Esztergom megyei településen lévő házába. A férfi rövid idő elteltével bántalmazta, terrorizálta a sértettet, az asszony emiatt el is költözött, de ezután is rendszeresen látogatta a férjét. A nő 2019. február 24-én is meglátogatta a férfit, ételt, dohányt és alkoholt vitt neki. Az ittas férfi és felesége összevesztek, a férfi ököllel többször megütötte, valamint egy késsel a lábán és a csípőjén több helyen megszúrta a nőt. Az asszony eközben halálra rémülve kiabált, és hiába kérte a férjét, hogy hagyja abba a bántalmazást. 
A nő védekezésképpen magához vett egy kést, és azzal a férjét a lábán, a karján és a nemi szervén megszúrta, aki ettől elgyengült és azt mondta, hogy „hagyják abba”.

A nő legalább tíz felületes szúrt sérülést szenvedett el, ezek gyógytartama nyolc napon belüli, ám az ezeket okozó cselekmény alkalmas volt súlyosabb sérülés okozására. A férfi erőszakos többszörös visszaeső, a bíróság 2018-ban, többek között a házastársa sérelmére elkövetett testi sértés bűntette miatt két év börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztésből ezért nem bocsátható feltételes szabadságra, az újabb bűncselekmény büntetési tételének felső határa pedig a kétszeresére emelkedik. Az ügyészség a vádiratban a férfi ellen fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.