Előfizetés

A nagynéni elhiszi, hogy esetleg önvédelemből ölhette meg fia Szilágyi Istvánt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.07. 10:21

Fotó: Népszava
A meggyilkolt színművész sógornője állítja, az áldozat régen rosszul bánt gyermekével.
Erős kijelentéseket tett a Blikknek a napokban meggyilkolt színművész, Szilágyi István rokona: a sógornő, Sarolta azt mondta, haragszik az áldozatra, mivel "Korábban sokszor csúnyán bánt a fiával, talán azért is lett olyan az a gyerek, amilyen. Péternek nehéz gyerekkora volt...” A színész meggyilkolásával fiát, a 49 éves , büntetett előéletű Pétert gyanúsítják. A rendőrség szerint egy kalapáccsal verte agyon idős, legyengült állapotú apját – a történtek idején ráadásul két éves, felfüggesztett szabadságvesztését töltötte, amit éppen apja bántalmazása miatt kapott, de hét hónapot előzetesben is töltött emiatt.
Az ügyben eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság július 5-ig rendelte el a pszichés beteg, gyógyszeres kezelésben is részesülő férfi letartóztatását. A bulvárlap úgy tudja, a gyanúsított már nem tagadja a bűncselekmény elkövetését – de azt állítja, hogy ő csak önvédelemből ütött. A lap által megszólaltatott rokon „valahol el is hiszi ezt”, mert gyanúsított biztosan nem akart volna szerinte visszakerülni a börtönbe. A bulvárlap megszólaltatta Szilágyi István özvegyét is, aki arról beszélt, hogy unokájuk nem tud hazajönni Brüsszelből a temetésre, mivel két hetet karanténban kellene töltenie a járvány miatt.

Kétszáz rendőr, hat TEK-alakulat ütött rajta az országos drogterjesztő hálózaton (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.07. 08:07
Akció után fertőtlenítették is a TEK kommandósainak felszerelését
Fotó: Police Hungary/ TEK /Youtube
Négy megyében csaptak le az állig felfegyverzett nyomozók és kommandósok a dizájnerdrogokat áruló banda tagjaira: fegyvereket, fényűzést és több kiló drogot találtak.
A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai koordinálták azt a rajtaütést, amelyben kétszáz rendőr 65 szolgálati gépkocsival és a Terrorelhárítási Központ hat műveleti egységével csapott le egyszerre négy megyében 22 helyszínen. 
A Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai koordinálták azt a rajtaütést, amelyben kétszáz rendőr 65 szolgálati gépkocsival és a Terrorelhárítási Központ hat műveleti egységével csapott le egyszerre négy megyében 22 helyszínen - írja a police.hu. Az akciót a TEK vezetője, Hajdu János is figyelemmel követte egy irányítási központból.
A lehengerlő erővel érkező nyomozók esélyt sem hagytak az esetleges menekülésre, vagy az illegális szer megsemmisítésére, amikor 2020. május 5-én hajnalban szinte egy időben kopogtak be a közel két tucat címre. Az akciót hat helyszínen a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei, tizenhat esetben a közreműködő rendőrök hajtották végre.
A szolgálati autók csomagtartóit megtöltötték a talajradarok, a kábítószer azonosítására szolgáló digitális spektrométerek és a fémkereső készülékek, de a kábítószerkereső kutyáknak is jó hasznát vették. Hol a konyhaszekrény fiókjait szaglászták végig, hol szinte a föld alá rejtett droghoz vezették a bűnüldözőket.
A rendőrök 23 embert előállítottak, kettőt tanúként hallgattak ki, 21 főt gyanúsítottak meg bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével. Közülük 14 főt, D. László 31 éves sajókazai, D. Csaba 48 éves mezőkövesdi, B. Lajos 41 éves és M. Aranka 38 éves hevesi, R. Alexandra 28 éves, K. Szabina 32 éves és K. Gyuláné 58 éves turai, K. Csaba 36 éves és Sz. Aladár 37 éves isaszegi, F. Róbert 28 éves és L. Roland 31 éves dányi, K. Máriusz 31 éves és K. Róbert 40 éves újszászi, valamint Cs. Róbert 30 éves tápiószentmártoni lakost őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatásukat.
A gyanúsítottak egymás között, alkalmanként kilós csomagokban, grammonként 700-2500 forintért adták-vették a kristály, hópihe és kréta fantázianevű új pszichoaktív szert, amit aztán adagolva már 3-5 ezerért terítettek ügyfélkörüknek.
A legnagyobb tételben a bűnügyi felügyelet alatt álló K. Máriusz üzletelt. Miután 2020. február végén letartóztatását enyhítették ott folytatta, ahol korábban abbahagyta. A szer megvásárlásába (7-800 forint/gramm) fektetett több tízmillió forintját jelentős többlettel hozta vissza az anyag grammonként 900-1600 forintos eladásával.
Az egyes helyszíneken közel 50 millió forintot, négy személygépkocsit, 90 mobiltelefont, 160 ékszert, elektronikai cikkeket, okos eszközöket, több mint 6,5 kilogramm kábítószer-, és új pszichoaktív gyanús anyagot, mérlegeket, őrlőket, paketteket, tasakokat, fegyvereket foglaltak le, a KR NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatal két ingatlant vett zár alá. A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság folytatja le.

Mentőautó karambolozott a XVIII. kerületben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.06. 19:25

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A mentők három embert kórházba vittek.
Összeütközött két gépkocsi Budapest XVIII. kerületében, a Nemes utcában – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A karambol következtében kidőlt egy lámpaoszlop is. A balesetnél a fővárosi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést, az egység áramtalanítja a járműveket. Az érintett útszakaszt félpályán lezárták. Az MTI azt írja, a Nemes utcában egy mentőautó ütközött össze egy személygépkocsival. A mentők három személyt kórházba vittek.