Előfizetés

Rendőrt küldött egy Tolna megyei kórház az intézmény bezárását híresztelő nőre (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.08. 09:56

Fotó: police.hu
Az aparhanti asszony legalább egy tucat kórház felszámolásáról írt, járőrautóval vitték el otthonából.
Egy valótlan tartalmú Facebook-poszt - ennyi is elég most ahhoz, hogy kesztyűs nyomozók látogassanak meg minket , és fotózzák le bűnjelként a konyhaasztalon hagyott okostelefont.
A Tolna megyei, aparhanti asszony ezt április 27-én tapasztalhatta meg, amikor rémhírterjesztés gyanúja miatt rendőr vitte el otthonából. A Népszava információi szerint az 52 éves nő korábban arról posztolt közösségi oldalán, hogy országszerte legalább egy tucat kórház fog bezárni, köztük egy megyei intézmény is.
A megyei kórházban értesültek a bejegyzésről, és feljelentést tettek az ügyben. A rendőrség szerint a bejegyzés alkalmas volt arra, hogy „az emberek nagyobb csoportjában zavart, valamint nyugtalanságot keltsen. A bejegyzés továbbá alkalmas arra is, hogy az ellátórendszerbe vetett közbizalmat megingassa.”

Fegyverrel raboltak ki egy üllői üzletet (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.08. 08:10

Fotó: police.hu
A nyomozók néhány nap alatt elfogták a gyanúsítottat, aki testvére segítségével vitte el a pénzt.
A rendőrség közleménye szerint múlt szombaton zárás után, a rakodó rámpánál csengetett be az Üllőn lévő üzletbe az akkor még ismeretlen férfi. A hívatlan, fekete ruhát, kesztyűt, napszemüveget és csősálat viselő látogató fegyvert fogott az ajtót nyitó női alkalmazottakra, majd beterelte őket férfi kollégájukhoz. Pénzt követelt, miközben pisztolyával sakkban tartotta őket. A férfi alkalmazott átadta neki az aznapi bevételt, pénzes tasakban a bankókat, de az aprópénzt is be kellett zacskóznia. A támadó a zsákmánnyal elmenekült, lövés, sérülés nem történt. Néhány nap elegendő volt, hogy a Pest megyei rendőrök eredményt érjenek el. Először a rablásról előzetesen tudó és a támadót felismerő G. Norbert csuklóján kattant bilincs. A 34 éves gyáli férfi az üzlet alkalmazottja, ő nyújtotta át a bevételt a fegyveresnek, aki az öccse. Az alkalmi munkákból élő, 28 éves G. Dávidot 2020. május 6-án már célirányosan keresték, budapesti otthonában kutatást tartottak. A hírre, hogy a rendőrök a nyomában vannak, feladta magát. A nyomozók a rabolt pénz egy részét G. Dávid lakásában megtalálták. A falban lévő rejtekhelyre dugott sörös dobozokból több mint 2,7 millió forint került elő. G. Dávid kihallgatásakor megtagadta a vallomástételt, az őrizetbe vétel ellen panasszal élt. A testvérpár ellen rablás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Bátyja szabadlábon védekezhet, G. Dávid letartóztatását kezdeményezték a Pest megyei rendőrök.

Elpusztult 1500 fácáncsibe Lajosmizsén

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.07. 18:33

Fotó: Sylvain Cordier / AFP/Biosphoto
A kigyulladt hodályban körülbelül tizenötezer szárnyas volt, nagy részüket sikerült kimenteni.
Mintegy 1500 fácáncsibe pusztult el egy kigyulladt hodályban csütörtökön Lajosmizsén - tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t. A közleményben azt írták, kigyulladt egy körülbelül hétszázötven négyzetméteres hodály csütörtök délután Lajosmizse külterületén. A kecskeméti hivatásos és a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók eloltották a lángokat, majd átszellőztették és átvizsgálták az épületet. A hodályban körülbelül tizenötezer fácáncsibe volt, nagy részüket sikerült kimenteni.