Előfizetés

Lecsaptak a rendőrök a német bordélyházat működtető szabolcsi bűnszervezet tagjaira – Videóval

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.09. 09:29
Csaknem ötmillió forint értékű készpénzt foglaltak le a rendőrök a németországi bordély szabolcsi működtetőitől
Fotó: police.hu
Két évig dőzsöltek a prostituáltaktól elvett pénzből a futtatók.
Németországban üzemeltetett bordélyházat 2018-tól egészen most csütörtökig az a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei bűnszervezet, amelynek hét tagját aznap fogta el a nyíregyházi rendőrség – számolt be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság összehangolt akciójának eredményéről a police.hu. Az elfogottak ellen üzletszerűen, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás. A társaság vezetője feltehetően a 29 éves nyíregyházi illetőségű N. L. volt, akinek előzetes letartóztatását is indítványozhatják a nyomozó hatóságok.    A gyanú szerint a németországi bordélyházban kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar állampolgárságú nőkkel végeztettek prostitúciós tevékenységet. – A nők keresetének nagyobb részét a bűnszervezet tagjai elvették, abból saját megélhetésüket finanszírozták. A gyanúsítottak a tevékenységüket összehangoltan végezték, a lányok beszervezésével, utaztatásával és foglalkoztatásával, valamint a hirdetések feladásával, a bevételeik és kiadásaik vezetésével összefüggő feladatokat egymás között megosztották, és a prostituáltak által megkeresett pénzből mindannyian részesültek. A több mint egy évig tartó nyomozást követően 2020. május 7-én csaknem 40 rendőr ütött rajta a bűnbandán. A több helyszínen egyszerre zajlott akció során – vélhetően a bordélyház hasznából származó – megközelítőleg ötmillió forintnyi készpénzt, nagy értékű autókat, és aranyékszereket foglaltak le. A rendőrségi közlemény kiemelte: a már kihallgatott gyanúsítottak korábban Svájcban, Ausztriában és Belgiumban is nőket kényszerítettek prostitúcióra, a pénzüket részben, illetve gyakran egészben elvették, s ha ellenálltak, bántalmazták őket.

Karddal fenyegette meg volt élettársa párját egy karcagi férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.09. 09:24

Fotó: police.hu
A rendőrök még aznap este elfogták.
Felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés gyanúja miatt folytatott eljárást a Püspökladányi Rendőrkapitányság egy karcagi férfival szemben – írja a police.hu. A nyomozás adatai szerint a férfi még 2019. december 26-án este jelent meg egy püspökladányi ingatlannál, ahol betörte egy ajtó üvegét és a nála lévő karddal megfenyegette volt élettársa párját. A rendőrök még aznap este elfogták a feltételezett elkövetőt. A 28 éves férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya átadta az iratokat az ügyészségnek.

Uzsorakamattal nyomorgatta ismerőseit egy istvándi férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.08. 22:12

Fotó: police.hu
Rövid futamidőre adott kölcsönöket rászorulóknak, hatalmas haszonnal.
Mások szorult helyzetét használta ki egy 43 éves istvándi férfi, aki aránytalan mértékű, vagyis uzsorakamatra adott kölcsönöket több ismerősének - írja a police.hu. A barcsi rendőrök a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztálya egységeinek segítségével 2020. május 7-én reggel fogták el és állították elő a férfit. Az ügy adatai alapján a férfi több környékbeli ismerősének is - szorult helyzetét kihasználva - rövid futamidejű készpénzes kölcsönöket nyújtott. 
A pénzért olyan aránytalan mértékű kamatot kért, amelynek visszafizetése súlyos nélkülözésnek tehette ki a kölcsönért folyamodókat és hozzátartozóikat.

A nyomozók a feltételezett elkövetőt többrendbeli, üzletszerűen elkövetett uzsora-bűncselekmény bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd – őrizetbe vétele mellett – indítványozták letartóztatását.