Előfizetés

Bérgyilkossal akarta megöletni rokona férjét egy budapesti ügyvédnő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.10. 09:40

Fotó: Shutterstock
A megbízó 70 ezer eurót ajánlott fel a „munka” elvégzéséért.
A rendelkezésre álló adatok szerint az akkor ügyvédként dolgozó nő 2017-ben Sz. Zsolttal egy korábbi ügyfelén keresztül ismerkedett meg. A nő és a férfi megállapodott abban, hogy Sz. Zsolt megöli a 46 éves budapesti B. Bélát, az ügyvédnő rokonának a férjét. Ezt a beszélgetést Sz. Zsolt a nő tudta nélkül felvette - írja a police.hu. A nő azért keresett bérgyilkost, mert haragudott egyik rokonának férjére, ugyanis a házaspár egy zűrös válás közepén volt. Sz. Zsolt azonban 2017. június 30-án felvette a kapcsolatot B. Bélával, és elmondta neki, hogy megbízást kapott a megöletésére. Azt is elárulta a férfinak, hogy ki a megbízó, és hogy az ügyvédnő 70 ezer eurót ajánlott fel a „munka” elvégzéséért. A 39 éves „bérgyilkos” azt mondta a férfinak, hogy 3500 euróért odaadja a hangfelvételt. A 46 éves férfinak a pénzt egy II. kerületi bevásárlóközpont mögötti faház tetejére kellett tennie a hangfelvételért cserébe. A férfi 2017. július 3-án este oda is tette a pénzt, azonban a hangfelvételt nem kapta meg, ezért feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozás adatai szerint Sz. Zsoltnak volt még négy bűntársa; az 50 éves K. Gusztáv, a 68 éves P. Drago, a 44 éves F. Károly Márton és a 39 éves G. Róbert.​ Az egész akciót K. Gusztáv irányította, a rendelkezésre álló adatok szerint ő volt az, aki kitalálta, hogy hogyan szerezhetnének pénzt az ügyvédnőtől és a 46 éves férfitól. A pénzt K. Gusztáv, G. Róbert és Sz. Zsolt vitte el az épület tetejéről. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályának nyomozói a 47 éves ügyvédnőt emberölés előkészületének megalapozott gyanúja miatt, míg társait csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a nyomozást befejezte, az iratot pedig átadta az ügyészségnek.

Kigyulladt egy kamion Diósdnál

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2020.05.10. 09:03

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet.
Eddig tisztázatlan körülmények között gyulladt ki egy tehergépkocsi 2020. május 10-én 7 óra 34 perc körül az M0-ás autóút 8-as kilométerszelvényénél az M1-es autópálya felé vezető oldalon. A baleset során személyi sérülés nem történt - írja a police.hu.    A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat. Az Útinform azt írta: 1-2 kilométeres torlódás alakult ki.

Testvérgyilkosságba torkollott a vita Oroszlányban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.10. 08:18

Fotó: Shutterstock
Egy 26 éves férfi mellkason szúrta a testvérét.
A gyanú szerint egy oroszlányi lakásban két testvér között vita alakult ki szombat este. A 26 éves R. Dominik dulakodás közben egy késsel mellkason megszúrta a testvérét, aki a helyszínen meghalt - írja a police.hu. Az esetet a rendőrségen 2020. május 9-én 21 óra 15 perckor az egyik szomszéd jelentette be. A rendőrök a helyszínen elfogták a tettest. A férfit az Oroszlányi Rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított ellene büntetőeljárást. R. Dominikot a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte letartóztatását.