Lezárta a rendőrség az Erzsébet hidat, mert egy férfi felmászott a híd pillérjére

Publikálás dátuma
2020.05.12. 08:59

Fotó: Béres Márton / Népszava
A mentést már befejezték, a forgalom újra zavartalanul halad.
Lezártak a rendőrök két forgalmi sávot az Erzsébet híd Pestről Budára vezető oldalán kedd reggel, mert egy ember ült a híd pillérén – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyelete az MTI-vel. A rendőrség honlapja szerint a BRFK Tevékenység-irányítási Központjába 2020. május 12-én 7 óra 20 perckor érkezett bejelentés, hogy egy férfi felmászott a budai hídfőnél a híd pillérjére. A rendőrség később, 9 óra után bejelentette, hogy a teljes hidat lezárták a közúti forgalom elől. A mentést már befejezték, a rendőrök a híd lezárását feloldották, a forgalom újra zavartalanul halad.
Frissítve: 2020.05.12. 11:33

Edzés közben a Dunába borult egy 17 éves lány Budapesten

Publikálás dátuma
2020.05.12. 08:40
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Két rendőr éppen a Margit-szigeten járőrözött, amikor észrevette a bajba jutott fiatalt.
Edzés közben a Dunába borult egy 17 éves lány hétfő délelőtt Budapesten – írja a police.hu. A rendőrség közleménye szerint két rendőr autóval járőrözött a Margit-szigeten, amikor észrevettek a lányt a vízben, aki a hajójába kapaszkodott és segítségért kiáltott. Gyöngyösi Veress Anett rendőr főtörzsőrmester és Mátrai György rendőr zászlós azonnal a bajbajutott lány segítségére sietett; Mátrai György levette az egyenruháját, és beúszott a Dunába a lányért, aki körülbelül 50 méterre a parttól a vízben sodródott. A járőr a 17 éves sportolót és a hajóját is kihúzta a partra. A fiatal lány szkiff hajójával edzésen volt, amikor a vízbe borult. A teljesen átfagyott diáklányt a rendőrök beültették a szolgálati autóba, és a XIII. kerületi Rendőrkapitányságra vitték, ahol meleg teát adtak neki, majd értesítették a szüleit. Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya soron kívül elismerésben és jutalomban részesítette a két rendőrt. 
Szerző

Kisbabájával az ülésen cikázott egy felbőszült apa teherautójával egy kamion előtt a 2-es főúton

Publikálás dátuma
2020.05.12. 08:14

Fotó: police.hu
A férfi viselkedését kialvatlanságával és ingerültségével magyarázta.
A 2-es számú főút gödi szakaszán tehergépkocsival közlekedett a 43 éves P. Gábor 2020. május 8-án reggel, amikor megelőzött egy másik, Vác felől Dunakeszi irányába haladó kamiont, majd bevágott elé. Kipattant a járműből, hangosan ordítozott és ököllel püfölte a megállított kamion ajtaját – írja a police.hu. A rendelkezésre álló adatok szerint a sofőrök útja többször keresztezte egymást.
P. Gábor – az utastérben kisbabájával – balról többször megelőzte a kamiont, cikázott előtte, majd hirtelen bevágott elé, és indokolatlan és hirtelen megállásra kényszerítette azt.

Az utat elfoglaló, keresztben álló járművek miatt pedig feltorlódott a szintén megállni kényszerülő többi autós. P. Gábor beismerte a bűncselekmények elkövetését. Elmondása szerint felbőszítette, hogy a kamionos fékezésre kényszerítve sorolt be elé, letörte az egyik tükrét, majd továbbhajtott. Ezt akarta megbosszulni és számon kérni. Viselkedését kialvatlanságával és ingerültségével magyarázta. A Váci Rendőrkapitányság közúti veszélyeztetés bűntettének és garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást P. Gábor ellen. Emellett jogosítványát is elvették.
Szerző