Előfizetés

Letartóztatták Szilágyi István fiát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.14. 16:46

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Az apja megölésével gyanúsított, más bűnügyben már elítélt férfit elmegyógyintézetben őrzik.
Helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék az édesapja megölésével gyanúsított férfi letartóztatását. Szilágyi István színművész fia továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben marad. A törvényszék csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a megalapozott gyanú szerint a férfi május 3-án reggel egy kalapáccsal többször fejbe verte idős korú, elesett állapotú édesapját, akit a földre kerülése után is bántalmazott. Az idős színész sérülései következtében életét vesztette.
A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) korábban a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt rendelte el a gyanúsított letartóztatását egy hónapra. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett, a a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék végzése szerint azonban fellebbezések megalapozatlanok. A törvényszék szerint az elsőfokú döntés indokai helytállóak: a gyanúsított anyagi körülményei rendezetlenek, és bűncselekményt más büntetőeljárás, illetve próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követhette el; ráadásul pszichikai állapota miatt is feltételezhető, hogy esetében fennáll a bűnismétlés veszélye - és az, hogy önkéntesen nem működne együtt a hatóságokkal.
Szilágyi István
Fotó: Népszava

Gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség Boldog Istvánt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.14. 16:31

Fotó: Boldog István Facebook oldala
Hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt faggatták a fideszes képviselőt.
Nyomozó ügyészek előtt kellett felelnie csütörtökön Boldog Istvánnak, akit a TOP-pályázatokkal kapcsolatban elkövetett visszaélések kapcsán hallgattak ki. A vesztegetés elfogadásával gyanúsított kormánypárti képviselő mentelmi jogát április 6-án függesztette fel Polt Péter legfőbb ügyész, és ez lehetővé tette, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség emberei a héten házkutatást tartsanak nála, bizonyítékokat foglaljanak le.
Boldogot a közlemény szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatok kapcsán faggatták. „A megalapozott gyanú lényege szerint Boldog István" (...) "hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott” - írja a vádhatóság. Hadházy Ákos független képviselő szerint az történt, hogy Boldog még 2017-ben magához rendelte választási körzete polgármestereit, és közölte velük, hogy csak az kaphat uniós településfejlesztési támogatást, aki hajlandó az általa ajánlott cégeknek adni a munkát
A politikus helyzetét az sem könnyíthette meg, hogy letartóztatták a jobbkezének, táskás emberének is titulált törökszentmiklósi képviselőt, F. Petrát is.  Boldog mindenesetre csütörtökön tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, és panasszal élt a gyanúsítás ellen. A zűrös TOP-pályázatok ügyében előbb a NAV, majd a ügyészség vizsgálódott; eddig kilenc személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

Négytagú drogkereskedő családot fogtak el Derecskén

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.14. 14:07

Fotó: police.hu
Új pszichoaktív anyagot árultak a településen.
Új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy család Derecskén. A nyomozók kiderítették, hogy egy 42 éves férfi feleségével, lányával és az ő élettársával közösen árulta a tiltott szereket a településen - írja a police.hu. A helyi rendőrök a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen 2020. május 13-án otthonaikban fogták el a feltételezett elkövetőket. A nyomozók a házkutatáskor majdnem hárommillió forint készpénzt, több csomag kábítószergyanús anyagot, valamint az ezek kiméréséhez és porciózásához szükséges eszközöket, továbbá két gáz- és riasztópisztolyt is lefoglaltak. A rendőrök a két férfit és a két nőt bűnügyi őrizetbe vették, majd kezdeményezték letartóztatásukat. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.