Gyilkosság Tatabányán: letartóztatták a gyanúsítottat

Publikálás dátuma
2020.05.19. 12:11
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A bíróság szerint feltehető, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást veszélyeztetné, vagy a büntetőeljárásban még ki nem hallgatott tanúkat jogellenesen befolyásolná, megfélemlítené.
A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája kedden elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki Tatabányán megölte, meggyújtotta, majd elásta munkaadóját – közölte az ügyészség. A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított az áldozatnál alkalmi munkavállalóként dolgozott. Múlt kedden, az esti órákban Tatabányán a férfi szóváltásba keveredett a sértettel, majd a gyanúsított több alkalommal megütötte a fején a munkaadóját, aki a bántalmazás következtében a helyszínen elhunyt. Ezt követően a gyanúsított a gépkocsi-utánfutóján lévő szemét közé helyezte a holttestet, és azt az áldozat tatai tanyájára szállította. Ott a szemétégetésre használt gödörbe helyezte a holttestet a szeméttel együtt, majd ezeket gázolajjal lelocsolta és meggyújtotta. A férfi büntetett előéletű. Korábban védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, valamint lopás vétsége miatt is felelősségre vonták. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, tekintettel arra, hogy vele szemben megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, valamint a bizonyítást veszélyeztetné, a büntetőeljárásban még ki nem hallgatott tanúkat jogellenesen befolyásolná, megfélemlítené. 
Szerző

Golfütőkkel és botokkal támadt a biztonsági őrökre egy kaposvári család (videó)

Publikálás dátuma
2020.05.19. 10:50

Fotó: Somogy megyei Főügyészség
Amikor több másik járókelő jelezte, kihívták a rendőröket, ekkor gyorsan visszaültek autójukba és elhagyták a helyszínt.
Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség egy kaposvári családdal ellen, melynek tagjai Kaposváron egy belvárosi parkolóban támadtak két biztonsági őrre és egy, a segítségükre siető járókelőre. Az öttagú família az idén januárban autóval érkezett a kaposvári üzletközponthoz, ahol a kocsit egy sorompóval védett parkoló elé állították, akadályozva a lezárt részre való ki- és bejutást. A bevásárlóközpont biztonsági őre felszólította az apát, hogy álljon el az útból. Szóváltás alakult ki, az idősebb fiú indulatos lett, elővett egy golfütőt az autóból, s rátámadt az őrökre. Egy járókelő a a biztonságiak segítségére sietett, mire a többi családtag is bekapcsolódott a bántalmazásba: golfütőkkel és botokkal támadtak a sértettekre, s többször megütötték őket. Csak akkor fejezték be a támadást, amikor több másik járókelő jelezte, kihívták a rendőröket, ekkor gyorsan visszaültek autójukba és elhagyták a helyszínt – a biztonsági kamera azonban mindent rögzített. Az 5 vádlott közül hárman letartóztatásban vannak, egy bűnügyi felügyelet alatt áll. Az ügyészség a büntetett előéletű és letartóztatásban lévő szülőkre és a különös visszaeső idősebb letöltendő szabadságvesztést, a bűnügyi felügyelet alatt álló fiatalkorú fiúval szemben javítóintézeti nevelést, a lánytestvérre pedig felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a vádiratban.
Szerző

Kiskunhalasi gyilkosság – Beismerő vallomást tett az áldozat keresztfia

Publikálás dátuma
2020.05.19. 08:24

Fotó: Donka Ferenc / MTI
A férfi letartóztatását indítványozta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta egy kiskunhalasi férfi letartóztatását, aki egy konyhakéssel többször megszúrta a keresztapját, aki a helyszínen meghalt – közölte az ügyészség. Mint írják, a megalapozott gyanú szerint a 23 éves férfi május 16-án délután a kiskunhalasi otthonukban egy szóváltás után a 79 éves keresztapját egy konyhakéssel többször megszúrta. A szúrások a sértett mellkasát, hasát, nyakát és a hátát érték, amelyek miatt az idős férfi a helyszínen meghalt. A gyanúsított ezután a rendőrségre ment és feladta magát. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a keresztapját megkéselő férfit május 16-án őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki emberölés bűntette miatt, majd kezdeményezték a letartóztatását. A gyanúsított beismerte a tettét. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ugyanis a terhére rótt bűncselekmény súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt tartani kell attól, hogy a gyanúsított – annak ellenére, hogy önként feladta magát – a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Megalapozottan feltehető ezen kívül az is, hogy a gyanúsított a kihallgatandó személyek jogellenes befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást. A főügyészség indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója kedden fog dönteni.
Szerző