halálos baleset;Balatonkenese;

2020-05-28 07:34:18

Öt ember azonnal meghalt, amikor egymásba rohant a kisbusz és a teherautó (fotók)

A tragikus baleset Balatonkenese külterületén történt.

Ismét járható a 710-es főút Balatonakarattya és Balatonfűzfő között, ahol öten meghaltak, amikor egy kisbusz és egy tehergépkocsi egymásba rohant csütörtök reggel - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

A 710-es főút 5-ös kilométerénél Balatonkenese térségében egy Balatonakarattya felől Balatonfűzfő felé tartó kisbusz egy kamion előzése közben ütközött a szemből érkező, építőanyagot szállító pótkocsis teherautóval. Bár mindkét jármű fékezett és lehúzódott az útpadkára, az ütközést nem tudták elkerülni.

Aradi Virág, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a kisbusz kilenc utasa közül négy magyar és egy Magyarországon élő román állampolgárságú férfi a helyszínen életét vesztette, további négy embert életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. A balesethez több mentőautó és két mentőhelikopter is érkezett, a sérülteket az MTI helyszíni információi szerint Veszprémbe, Győrbe és Budapestre vitték.

Csondor Henrietta, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte: a balatonfűzfői és a pétfürdői hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálattal a kisbuszból két oldalról, feszítő-vágó berendezéssel nyolc embert emeltek ki.