Előfizetés

Áramütéstől halt meg az egyéves csecsemő, mert apja a szomszéd telekről szabálytalanul vezette be az áramot a lakásba

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.29. 15:42
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az életveszélyes, szigetelés nélküli villamosvezetéket a földön helyezte el a férfi.
Gondatlan emberöléssel vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt az apát, aki a szomszédos telekről szabálytalanul és szakszerűtlenül vezette be az elektromos áramot a lakásába - írja az ügyészség.
A földön játszó egyéves gyermeke a szigeteletlen vezetékhez hozzáért, és halálos áramütést szenvedett.

A 38 éves férfi élettársával és 9 gyermekével 2017-ben költözött be egy nyíregyházi kertes házba szívességi lakáshasználóként. A lakóházban nem volt elektromos áram, és a villanyóra is le volt szerelve. A férfi 2019 júniusában úgy döntött, hogy a szomszédos telek villanyórájától bevezeti az elektromos áramot a házba. Ehhez a ház körül fellelhető maradék drótokat és vezetékeket használta fel úgy, hogy az összekötéseket, a fémvezetékek két szálának összesodrásával oldotta meg, majd a toldásokat nem szigetelő szalaggal, hanem a csomagok lezárására szolgáló műanyag szalaggal tekerte körbe. 
A vezetékeket a lakásban a földön vezette, és azzal a házban különböző fogyasztókat üzemeltettek.

A vádlott tisztában volt vele, hogy az általa így kiépített elektromos rendszer szakszerűtlen és életveszélyes, valamint azzal is, hogy a vezetékrendszer olyan biztosítékkal sem rendelkezik, mely veszély esetén kioldana, azonban a veszéllyel nem törődött. 2019. július 10-én délután a férfi és az akkor 1 éves gyermeke a lakóház hátsó szobájában tartózkodott, a csecsemő a földön játszott, miközben a kötésnél hozzáért a szigetelés nélküli, áram alatt lévő villamosvezetékhez. A gyermek az áramütéstől azonnal eszméletét veszítette, és az életét a gyors és szakszerű orvosi ellátás sem tudta megmenteni. A főügyészség az apával szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott. Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

23 elfogatóparancs volt ellene, Budapesten fogták el a 47 éves férfit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.29. 14:48

Fotó: police.hu
Főként csalás elkövetése és közel 6 év letöltendő börtönbüntetés miatt keresték hatóságok.
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai a Komáromi Rendőrkapitánysággal és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozóival együttműködve 2020. május 29-én 8 óra 16 perckor Budapesten, a VIII. kerületben elfogták azt a 47 éves férfit, aki ellen 23 elfogatóparancs volt érvényben - írja honlapján a rendőrség. S. Tibor több éve bujkált a hatóság elől, főként csalás elkövetése és közel 6 év letöltendő börtönbüntetés miatt is. A keresett személyt az elfogását követően a Komáromi Rendőrkapitányságra előállították, ahol őrizetbe vették.   

Intézetis lányokat kényszerített prostitúcióra az erőszakos, kábellel kínzó, csonttörő „család”

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.29. 10:38

Fotó: police.hu
Elfogták a rendőrök a brutális fiúkat és apjukat, egyik áldozatuk kiskorú volt.
Összehangolt akcióval három, nőket prostitúcióra kényszerítő brutális férfit – egy apát és két fiát – fogták el még május 26-án kedd hajnalban a  Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) rendőrei – adta hírül pénteken a police.hu. A nyomozók F. Mihály 31 éves és F. Sándor 25 éves abonyi, valamint F. Mihály 50 éves szolnoki lakosokat gyanúsítottként hallgatták ki, majd letartóztatásukat is kezdeményezték. Az NNI személyi szabadságától megfosztott személy sérelmére, erőszakkal, fenyegetéssel, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem és más bűncselekmények megalapozott gyanújával indított  nyomozást. A rendőrség adatai szerint F. Mihály brutálisan megverte prostitúcióra kényszerített áldozatait. A 31 éves férfi 2017 tavaszán szerelmi kapcsolatot színlelt egy lakásotthonban nevelkedő lánynak, aki emiatt hozzá költözött. Vele a gyanúsított „valamilyen kábító hatású szert” itatott, és testvérével és apjával „dolgoztatta” itthon és Olaszországban is. A szexuális szolgáltatással szerzett összes pénzt elvették tőle. A lány egyszer egy rövid időre megszökött. Ezt követően a férfi egy hosszabbítókábellel megostorozta, majd egy éjszakára egy székhez kötözte.
A családfő legalább négy alkalommal kényszerítette prostitúcióra nőt, akit tudtán kívül 2017 nyarán 40 ezer forintért el is adott az egyik ismerősének. A nő csak hónapok múlva „szabadulhatott”.

A 31 éves F. Mihállyal szemben egy másik büntetőeljárás is zajlik. A durva férfi 2019 májusában az előzőhöz hasonló módon, szinten egy lakásotthonban nevelkedő kiskorú lányt kényszerített prostitúcióra, akivel szintén kegyetlenül bánt. A gyermeket többször hosszasan bántalmazta, több csontját is eltörte, sőt hamis életkorral és névvel még egy szextárskereső oldalra is beregisztrálta, és így közvetítette ki az ügyfeleknek. Az egyik kuncsaft – felismerve a lány kiszolgáltatott helyzetét és valós életkorát – segített neki végül megszökni, valamint kórházba is szállította.