Előfizetés

Egy óra alatt elfogták a rendőrök a pesterzsébeti gázspray-s rablót (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.30. 17:53
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A sértett a nyomozóktól kapta vissza a mobiltelefonját. Rács mögé kerülhet az erőszakos elkövető.
Forró nyomon, csaknem egy órával a bejelentés után elfogták a pesterzsébeti rendőrök azt a férfit, aki szombatra virradóra egy buszmegállóban rabolt ki egy fiatalt – írta a police.hu. A 49 éves B. Tibor a gyanú szerint szombaton hajnali fél háromkor a fővárosi XX. kerületi Ady Endre utca és a Topánka utca kereszteződésénél gázspray-vel lefújta áldozatát, majd elvette tőle a mobiltelefonját.    A sértett, aki végül a nyomozóktól visszakapta a telefonját, bejelentette a rendőrségen a történteket, s kirablójára a városrész központjában, a megadott személyleírás alapján találtak rá. Igazoltatták a férfit, akinél – ruhaátvizsgálás után – megtalálták a gázspray-t, valamint az elrabolt mobilt is. A BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói B. Tibort rablás gyanújával őrizetbe vették, és javasolják a letartóztatását.

Kórházba szállítása közben támadt a mentősre egy férfi Erzsébetvárosban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.30. 15:24
Képünk illusztráció
Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
A rendőrök drogtesztet alkalmaztak vele szemben, mely THC-ra pozitív eredményt mutatott.
A police.hu azt írja: szombat délelőtt az Országos Mentőszolgálat munkatársa tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy egy férfi – akivel épp az Erzsébet Kórházba tartottak – a mentőautóban rájuk támadt és a mentőápolót a mellkasán és az arcán ököllel megütötte. A VII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei a bejelentést követően öt percen belül a helyszínre értek és elfogták a 39 éves budapesti D. Tamást. A 39 éves férfivel szemben elfogását követően a rendőrök drogtesztet alkalmaztak, mely THC-ra pozitív eredményt mutatott. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság D. Tamást közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, súlyos testi sértés kísérlete és kábítószer birtoklása miatt gyanúsítottként hallgatja ki, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tesz letartóztatásának indítványozására.  

Traktorral karambolozott egy autó Szécsénynél, egy ember megsérült

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.30. 12:00
Illusztráció
Fotó: Népszava
A baleset helyszínén az utat teljes szélességében lezárták.
Szombat délelőtt, eddig tisztázatlan körülmények között nekiütközött egy Szécsény irányából Balassagyarmat felé haladó traktornak egy autó a 22-es számú főúton – írja a police.hu. A balesetben a személygépkocsi vezetője megsérült. A műszaki mentés és a szemle már véget ért, így az érintett útszakaszon ismét zavartalanul haladhat a forgalom.