Előfizetés

Egymillió forintot vett le talált bankkártyával a számláról egy nagycserkeszi férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.31. 13:24

Fotó: Fabian Sommer /
Nem volt nehéz dolga: a talált pénztárcában a kártya mellett ott volt a hozzá tartozó PIN-kód is.
A járőrök rendőrök 2020. május 31-én éjjel észrevettek egy férfit, aki egy bankautomata mellett álldogált Hajdúböszörményben. Igazoltatták, majd amikor látták, hogy a nagycserkeszi lakos egyre idegesebb, a ruházatát is átvizsgálták - írja a police.hu. A járőrök a 29 éves férfinál 500 ezer forint készpénzt találtak, majd az autójában további félmillió forintot. Előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi beismerő vallomást tett. Eszerint a napokban talált egy pénztárcát, amiben jelszóval együtt volt egy bankkártya, erről vette le az egymillió forintot. A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben. A rendőrség ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a bankkártya mellett semmiképpen se tartsák a PIN kódot felírva. Nemrég egy pápai esetről számoltak be. Eszerint egy bankkártya tulajdonosa elveszítette a kártyáját, amelynek a tokjára fel volt írva a PIN-kód. A megtaláló több mint százezer forintot vett le számlájáról ennek segítségével. Amikor a rendőrök elfogták az elkövetőt, ő a szájába gyűrte a pénzt.   

Vonattal hagyták el Zalaegerszeget a tolvajok, miután több százezer forintot loptak egy üzletből

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.05.31. 10:35

Fotó: police.hu
Keszthelyen már várták őket a rendőrök.
Több százezer forintot lopott el egy üzlet kasszájából két fiatal, aki vonaton távozott Zalaegerszegről, de leszálláskor elfogták őket - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a police.hu oldalon. Egy zalaegerszegi üzlet eladója szombat délben tett bejelentést a rendőrségre, hogy két fiatal meglopta. Egy 16 éves lány a boltba betérve elterelte az eladó figyelmét, miközben 23 éves férfitársa ellopta a kasszában lévő több százezer forintot. A fiatalok rövid időn belül vonatra szálltak, hogy Keszthelyre utazzanak. A Balaton-parti állomáson már a keszthelyi rendőrök vártak rájuk, akik megtalálták a két fiatalnál az ellopott pénz jelentős részét. A nyomozók lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, a kihallgatáson csak az egyik gyanúsított tett beismerő vallomást. 

Drogterjesztő bandát számoltak fel Terézvárosban - videón az elfogás

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.05.31. 08:35

Fotó: police.hu
A huszonéves férfiakat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.​​
Az NNI Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályán bűnügyi információ merült fel arra vonatkozóan, hogy két fiatal férfi kábítószerrel kereskedik a VI. kerületben. A felderítő munka során kiderítették annak a lakásnak a címét, ahol az információk szerint a kábítószert árulták - számolt be az elfogásról a police.hu.  Az NNI Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya tájékoztatta a VI. kerületi Rendőrkapitányság munkatársait a birtokukba került információkról és 2020. május 28-án egy terézvárosi lakásban éppen egy vevő jelenlétében érték tetten a két dílert, a 28 éves H. K. Goshev bolgár állampolgárt és társát, a 25 éves K. Bencét, akiket elfogtak és előállítottak a kerületi rendőrkapitányságra. A nyomozók a lakásban kutatást tartottak, és lefoglaltak 692 gramm marihuánát, 28 gramm kábítószergyanús sárga tablettát, 2 tasak kábítószergyanús fehér port, továbbá a kábítószer porciózásához használt digitális mérlegeket, egy gáz- és riasztópisztolyt, illetve 400 ezer forintot, 50 amerikai dollárt és 55 eurót. A rendőrök kiderítették azt is, hogy K. Bence a 23 éves budapesti E. Andrástól vásárolta a további értékesítésre szánt kábítószert, akit május 28-án éjjel elfogtak. A nyomozók a férfi lakásán kutatást tartottak; 1,28 kilogramm marihuánát, 144 gramm kábítószergyanús sárga tablettát és a kábítószer adagolásához használt mérleget, őrlőket, tasakokat, közel 6 millió forintot és egy nagy értékű személygépkocsit foglaltak le. A széleskörű adatgyűjtések eredményeként azonosították azt a férfit is, aki E. Andrásnak adta el a tovább értékesítésre szánt kábítószert. A 24 éves Sz. Andrást május 29-én hajnalban Budaörsön fogtak el. Sz. András tartózkodási helyén 698 gramm marihuánát, kábítószer gyanús kristályos anyagot, 2 darab barnássárga színű kábítószergyanús tablettát, digitális mérleget, őrlőt, alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot, 2 db Mercedes indítókulcsot, egy autót és 46,5 millió forintot foglaltak le. A nyomozók a 28 éves H. K. Goshev bolgár állampolgárt, a 25 éves K. Bencét, a 23 éves E. Andrást és a 24 éves Sz. Andrást kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.​​