Sok dolga volt a balatoni vízirendőröknek szombaton, 11 embert kellett kimenteniük

Publikálás dátuma
2020.05.31. 14:34

Fotó: police.hu
A mentéskor elsőfokú viharjelzés volt érvényben.
Szombaton az északi part közelében egy vitorlás, valamint egy horgász sodródott el a csónakjával az erős szél miatti hullámzásban, a Balaton déli részén pedig két vitorlás futott homokpadra, akik a vízirendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna biztonságosan partra jutni. A mentések idején elsőfokú viharjelzés volt érvényben - írja a police.hu. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívta a figyelmet arra, hogy a vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat és figyelni egymásra, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.  Az elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén pedig a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).
Szerző

Egymillió forintot vett le talált bankkártyával a számláról egy nagycserkeszi férfi

Publikálás dátuma
2020.05.31. 13:24

Fotó: Fabian Sommer /
Nem volt nehéz dolga: a talált pénztárcában a kártya mellett ott volt a hozzá tartozó PIN-kód is.
A járőrök rendőrök 2020. május 31-én éjjel észrevettek egy férfit, aki egy bankautomata mellett álldogált Hajdúböszörményben. Igazoltatták, majd amikor látták, hogy a nagycserkeszi lakos egyre idegesebb, a ruházatát is átvizsgálták - írja a police.hu. A járőrök a 29 éves férfinál 500 ezer forint készpénzt találtak, majd az autójában további félmillió forintot. Előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi beismerő vallomást tett. Eszerint a napokban talált egy pénztárcát, amiben jelszóval együtt volt egy bankkártya, erről vette le az egymillió forintot. A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben. A rendőrség ismét felhívta a figyelmet arra, hogy a bankkártya mellett semmiképpen se tartsák a PIN kódot felírva. Nemrég egy pápai esetről számoltak be. Eszerint egy bankkártya tulajdonosa elveszítette a kártyáját, amelynek a tokjára fel volt írva a PIN-kód. A megtaláló több mint százezer forintot vett le számlájáról ennek segítségével. Amikor a rendőrök elfogták az elkövetőt, ő a szájába gyűrte a pénzt.   
Szerző

Vonattal hagyták el Zalaegerszeget a tolvajok, miután több százezer forintot loptak egy üzletből

Publikálás dátuma
2020.05.31. 10:35

Fotó: police.hu
Keszthelyen már várták őket a rendőrök.
Több százezer forintot lopott el egy üzlet kasszájából két fiatal, aki vonaton távozott Zalaegerszegről, de leszálláskor elfogták őket - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a police.hu oldalon. Egy zalaegerszegi üzlet eladója szombat délben tett bejelentést a rendőrségre, hogy két fiatal meglopta. Egy 16 éves lány a boltba betérve elterelte az eladó figyelmét, miközben 23 éves férfitársa ellopta a kasszában lévő több százezer forintot. A fiatalok rövid időn belül vonatra szálltak, hogy Keszthelyre utazzanak. A Balaton-parti állomáson már a keszthelyi rendőrök vártak rájuk, akik megtalálták a két fiatalnál az ellopott pénz jelentős részét. A nyomozók lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, a kihallgatáson csak az egyik gyanúsított tett beismerő vallomást.