Rágyújtotta a házat egy tiszakécskei nő volt élettársára és új barátnőjére, akik a közös ingatlanban aludtak

Publikálás dátuma
2020.06.02. 09:46

Fotó: police.hu
Az asszonyt emberölés kísérletével gyanúsítják.
A Bács-Kiskun megyei nyomozók befejezték a vizsgálatot annak tiszakécskei nőnek az ügyében, aki a gyanú szerint rágyújtotta a házat lakótársaira: volt élettársára és a férfi jelenlegi párjára - írja a police.hu. Egy 43 éves tiszakécskei nő sétált be a helyi rendőrőrsre 2019. szeptember 15-én hajnalban, és azt állította, hogy felgyújtotta a fele részben tulajdonát képező házát. A rendőrök azonnal a helyszínre siettek, de ott már csak a kiégett házat találták. A házban tartózkodó 39 éves férfi és a 29 éves nő felébredt a tűzre, ezért ki tudtak menekülni, és nem sérült meg senki. A nyomozás adatai szerint az asszony több tárgyat meggyújtva, szándékosan okozta a tüzet. Tudta, hogy volt élettársa és az ő jelenlegi párja az egyik szobában aludtak. A nyomozók emberölés bűntett kísérletével gyanúsítják megalapozottan a gyújtogatót, akit őrizetbe is vettek. Az asszony jelenleg is letartóztatásban van.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság lezárta a nyomozást, az iratokat vádemelési javaslattal átadták a főügyészségnek.
Szerző

Halott nőt találtak a szombathelyi kilencemeletes mellett

Publikálás dátuma
2020.06.02. 08:45
Képünk illusztráció
Fotó: Pavel Bogolepov / Népszava
Az egyik emeleti oldalfolyosóról zuhant ki a 40-es éveiben járó nő.
Hajnali fél négykor földön fekvő holttestet találtak a szombathelyi Hunyadi út kilencemeletes épületénél, két szárny között - írja a Nyugat.hu.  Egy házban lakó férfi azt mondta, hogy rendőrök mentek fel a ház tetejére, így feltételezhető, hogy onnan történt a halálos zuhanás. Később viszont a portál megtudta, hogy nem a tetőről, hanem valamelyik emeleti oldalfolyosóról zuhant ki a 40-es éveiben járó nő. A holttestet a ház gondnoka találta meg 3:35-kor. Az elhunyt a ház második emeletén, de másik oldalon lakott. Azt egyelőre nem tudni, hogy öngyilkosság, baleset, vagy szándékos emberölés történt-e. Néhány napja egy férfi zuhant ki a negyedikről Szombathelyen, ő is meghalt a helyszínen. Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!  
Szerző

Előbb leérettségizik, majd munkát keres a frissen szabadult Kaiser Ede

Publikálás dátuma
2020.06.02. 08:19

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Biztonsági őr biztosan nem lesz.
Szüleihez vezetett a 18 év börtönbüntetés után hétfőn szabadult Kaiser Ede első útja, ahol édesanyja a kedvenc ételével várta ebédre. Szülei végig kitartottak mellette, rendszeresen látogatták a börtönben is - írja a Blikk.
– Biztos vagyok benne, hogy védencem teljesen leszámolt régi, bűnöző életvitelével. Szerencsére a rácsok mögött sem hagyta el magát, edzett, és amennyire tudott, egészségesen táplálkozott, tudatosan készült a szabad életre. A szabadulás után azt mondta nekem, hogy nagyon szeretne minél hamarabb munkát találni, de csakis olyat, ahol esélye sincs, hogy bárkivel konfliktusba keveredjen. Leszögezte, hogy például biztonsági őr biztosan nem lesz. A koronavírus miatt nem tudott leérettségizni, de ezt hamar pótolja, aztán irány a munkakeresés

– mondta a lapnak Kaiser ügyvédje, Dezső Antal

A védő elmondása szerint Kaiser az egyetlen ügyfele, akivel a börtönévek alatt is végig tartotta a kapcsolatot. Ő képviselte akkor is, amikor a bíróság kimondta, hogy Kaiser Ede követte el a nyolc emberéletet követelő móri vérengzést, illetve akkor is, amikor felmentették a bűncselekmény kapcsán. Más bűncselekmények – közöttük fegyveres rablás miatt - miatt azonban mégis rács mögött kellett maradnia. Kaiser Ede 25 millió forint kártérítést kért azért, mert tévesen ítélték el a gyilkosságért, de a Szegedi Törvényszék elutasította ezt.
Szerző